ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σνακ
12 November 2019
Ο Κωστής Χατζηδάκης θα επισκεφτεί τα έργα του Αχελώου
12 November 2019

ΠΕΔ Θεσσαλίας: Η ενότητα το ζητούμενο για τη νέα διοίκηση

Στη σημασία της ενότητας και των διεκδικήσεων από το κεντρικό κράτος αναφέρθηκαν και οι τρεις επικεφαλής των συνδυασμών που διεκδικούν την ηγεσία στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, κατά την ομιλία τους πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, που λαμβάνει χώρα στη ΔΕΥΑΛ, στη Λάρισα.
Ο Άντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς, με τον συνδυασμό Αυτοδιοίκηση για το Μέλλον και έχοντας στο συνδυασμό του τους δημάρχους Θ. Αλέκο (Δ. Μετεώρων), Π. Βαφίνη (Δ. Αλλονήσου), Π. Νάνο (Δ. Λίμνης Πλαστήρα), Γ. Σακελλαρίου (Δ. Παλαμά) και Ευ. Χατζηκυριάκο (Δ. Αλμυρού) τόνισε ότι το νέο ΔΣ της ΠΕΔ θα πρέπει να επιδείξει σταθερότητα λόγων και έργων ανεξάρτητα από το ποιά είναι κάθε φορά η κυβέρνηση.
Ο Θανάσης Νασιακόπουλος, Δήμαρχος Κιλελέρ, με τον συνδυασμό Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας, με το οποίο είναι επίσης υποψήφιοι οι Δήμαρχοι Ιορδ. Εσκιόγλου (Φάρσαλα), Π. Κουτσάφτης (Ζαγορά), Γ. Μανώλης (Τέμπη), Κ. Μαράβας (Πύλη Τρικάλων), Δ.Νασίκας (Δ. Ρ.Φεραίου), Γ. Σακελλαρίου (Φαρκαδόνα), Θ. Σκάρλος (Σοφάδες), Θ. Στάθης (Μουζάκι), είπε ότι η ΠΕΔ μπορεί να γίνει μια δυνατή φωνή προς την κεντρική εξουσία και να διεκδικήσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση, αλλά και μεγαλύτερη εμπλοκή των Δήμων στο ΕΣΠΑ.
Ο Πέτρος Κρίκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόνισε ότι σε πρώτο πλάνο πρέπει να μπουν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών για χιλιάδες εργαζόμενους στους Δήμους, τα δεκάδες εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα, οι πράσινες bussiness που έρχονται στους δήμους με τον μανδύα της κλιματικής αλλαγής.
Μετά τις ομιλίες, εκλέχτηκε η εφορευτική επιτροπή και οι κάλπες άνοιξαν λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί. Ως τις 17.00 θα μείνουν ανοιχτές, εκτός και αν έχουν νωρίτερα ψηφίσει όλοι οι εγγεγραμμένοι εκλογείς, συνολικά 125, δήμαρχοι(25) και δημοτικοί σύμβουλοι. Ψηφίζουν για νέο Δ.Σ στην ΠΕΔ, Εποπτικό και αντιπροσώπους στη Γ.Σ της ΚΕΔΕ.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: