Οκτώ συλλήψεις για «βιομηχανοποίηση γεννήσεων» και παράνομες υιοθεσίες – Πώς δρούσε το κύκλωμα
9 August 2023
104 persons arrested over Nea Philadelphia football violence facing 4 felony and 7 misdemeanor charges
9 August 2023

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη για τον κλάδο της γούνας με συμμετοχή Παπαθανάση

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σχετικά με τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που συνεχίζονται στον κλάδο της γούνας, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, οι Βουλευτές Κοζάνης και Καστοριάς Μιχάλης Παπαδόπουλος και Μαρία Αντωνίου, Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς των αρμόδιων Υπουργείων, η Αντιπεριφερειάρχης Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας Ευφροσύνη Ντιό, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων και εκπρόσωποι των γουνοποιών Καστοριάς και Βοίου.

Κατά τη σύσκεψη αναλύθηκαν διεξοδικά τα ομόφωνα αιτήματα των φορέων του κλάδου της γούνας καθώς και τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση. Ως αποτέλεσμα της συζήτησης έγινε πλήρως αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος των γουνοποιητικών επιχειρήσεων Καστοριάς και Βοίου και τονίστηκε η αναγκαιότητα για τον επαναπροσδιορισμό περαιτέρω στήριξης.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Υπουργών και των υπηρεσιακών παραγόντων, ξεκινά άμεσα η εξειδίκευση των νέων μέτρων ενίσχυσης για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων οικονομικής στήριξης του κλάδου της γούνας.

Η Περιφερειακή Αρχή στέκεται στο πλευρό των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του κλάδου με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα για την οικονομική στήριξη ενός κλάδου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη Δυτική Μακεδονία και το αναπτυξιακό της μοντέλο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: