Νότιος Ε65: Δυσκολίες στη σήραγγα της Όθρυος
24 April 2020
Τέλος η καραντίνα – Όλοι αρνητικοί στο νοσοκομείο Καρδίτσας
24 April 2020

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκίνησε το πρόγραμμα κωνωποκτονίας

Έγκαιρα ξεκινά και φέτος το πρόγραμμα κωνωποκτονίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ήδη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ξεκίνησαν οι πρώτοι ψεκασμοί στο περιαστικό περιβάλλον των Δήμων Βόλου, Ρ. Φεραίου, Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Σκιάθου , Σκοπέλου και Αλοννήσου με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας, της καταπολέμηση δηλαδή των κουνουπιών όσο ζουν ως προνύμφες στο νερό.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι υπόλοιπες τρεις Περιφερειακές Ενότητες, Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας όπου το πρόγραμμα ξεκινά αμέσως μόλις οι καιρικές συνθήκες (κατάλληλη θερμοκρασία και υγρασία) το επιτρέψουν.
Οι ψεκασμοί ξεκινούν από τα πλέον επικίνδυνα σημεία προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Διενεργούνται από ειδικά συνεργεία, με σύγχρονες μεθόδους, με τη χρήση σκευασμάτων εγκεκριμένων από τις αρμόδιες αρχές, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα προφύλαξης.
«Η κωνωποκτονία έχει θετικότερα αποτελέσματα όταν υλοποιείται στην ώρα που πρέπει» τονίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
«Η έγκαιρη έναρξη του προγράμματος συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και στην προστασία του τουριστικού προϊόντος και αφορά την οικονομία ολόκληρης της Περιφέρειας.
Με ταχύτητα, συνέργειες και σε συνεργασία με τους Δήμους και τις υπηρεσίες μας, εργαζόμαστε ώστε να έχουμε και φέτος τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.
Οι Δήμοι έχουν την ευθύνη της κωνωποκτονίας εντός του αστικού ιστού και χρειάζεται να ξεκινήσουν έγκαιρα τα προγράμματα κωνωποκτονίας, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: