Βρετανία: Αύξηση μισθού ζητούν για πρώτη φορά οι κληρικοί, παρά τα «δισ. στην τράπεζα»
19 June 2023
Βραζιλία: Πυρά σε σχολείο – Τουλάχιστον ένας μαθητής νεκρός
19 June 2023

Πετρέλαιο: Οι αβεβαιότητες για την οικονομία της Κίνας ρίχνουν τις τιμές

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα, καθώς τα ερωτήματα σχετικά με την οικονομία της Κίνας υπερίσχυσαν των περικοπών παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και της συνεχούς πτώσης του αριθμού των πετρελαιοπηγών και των γεωτρήσεων φυσικού αερίου που λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το αργό μπρεντ υποχώρησε κατά 17 σεντς ή 0,2% στα 76,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) έχασε 27 σεντς ή 0,4% στα 71,51 δολάρια.

Και τα δύο futures έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα με κέρδη άνω του 2%.

Ορισμένες μεγάλες τράπεζες μείωσαν τις προβλέψεις τους για την αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Κίνας το 2023, αφού τα στοιχεία του Μαΐου της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι η ανάκαμψη μετά την πανδημία στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου παραπαίει.

Η Κίνα αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια των δανείων αναφοράς της την Τρίτη μετά από μια παρόμοια μείωση των μεσοπρόθεσμων δανείων πολιτικής την περασμένη εβδομάδα για να στηρίξει την κλονισμένη οικονομική ανάκαμψη.

Ωστόσο, η διακίνηση των διυλιστηρίων της Κίνας αυξήθηκε τον Μάιο στο δεύτερο υψηλότερο σύνολο που έχει καταγραφεί ποτέ, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των κερδών της περασμένης εβδομάδας, και οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2020.

Οι αυξανόμενες ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου επιβάρυναν επίσης τις τιμές. Οι εξαγωγές αργού και η παραγωγή πετρελαίου του Ιράν έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ το 2023 παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με συμβούλους, ναυτιλιακά στοιχεία και μια πηγή κοντά στο θέμα, προσθέτοντας στην παγκόσμια προσφορά όταν άλλοι παραγωγοί περιορίζουν την παραγωγή.

Ο ΟΠΕΚ+, κατέληξε αυτόν τον μήνα σε μια νέα συμφωνία για την παραγωγή πετρελαίου και ο μεγαλύτερος παραγωγός του ομίλου, η Σαουδική Αραβία, δεσμεύτηκε επίσης να προβεί σε βαθιά περικοπή της παραγωγής της τον Ιούλιο.

naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήρια: Έντονη νευρικότητα, με αβέβαιες οικονομικές προοπτικές

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: