ΣΥΡΙΖΑ: Μάθε πού ψηφίζεις για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου στις 17 Σεπτεμβρίου
14 September 2023
Σε εξέλιξη η διανομή ζωοτροφών από τον Δήμο Μουζακίου
14 September 2023

Πλημμύρες: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης – Η εικόνα του οδικού δικτύου

Κλειστή για ακόμη μία ημέρα παραμένει η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του θεσσαλικού κάμπου, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Λάρισας, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει η εθνική οδός.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, στο τρίγωνο Λάρισα – Καρδίτσα – Τρίκαλα όλες οι βασικές αρτηρίες είναι πλέον ανοικτές. Ο ίδιος σημείωσε ότι από χθες δόθηκαν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα του άξονα Τρίκαλα – Λάρισα.

Ο κ. Αρτοποιός επεσήμανε ότι στις περιφερειακές ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας, είναι πλήρως προσβάσιμες οι περισσότερες περιοχές. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι προσβάσιμες είναι οι περιοχές Παλαμάς, Σοφάδες, Κοσκινάς,  Φαρκαδόνα, Ψαθοχώρι, Καλογριαννά, Μεγάλα Καλύβια, Πηνειάδα.

Η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο μεγάλα οχήματα σε περιοχές όπως η Μεταμόρφωση, η Μαραθέα, η Κόρδα και ο Βλοχός. Σε ό,τι αφορά τον Βλοχό, είπε ότι οι κάτοικοι παραμένουν στον οικισμό με τη θέλησή τους και είναι ασφαλείς, ενώ δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν εκεί για να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια.

Ο οικισμός Κεραμίδι Τρικάλων παραμένει μη προσβάσιμος και οι κάτοικοι έχουν αποχωρήσει, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό. Παράλληλα, το ορεινό δίκτυο προς Ασπροπόταμο Τρικάλων είναι κατεστραμμένο και στην περιοχή γίνεται εφοδιασμός ειδών πρώτης ανάγκης με ελικόπτερο. Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, γίνεται προσπάθεια διάνοιξης δρόμων μέσω δασικών οδών από την Πύλη Τρικάλων.

Ως προς τη Λάρισα, στις συνοικίες Άγιος Θωμάς, Νέα Σμύρνη, Ιπποκράτης γίνονται πλέον αντλήσεις υδάτων, ενώ έγιναν μεταφορές πολιτών από τις Εργατικές Κατοικίες στη Γιάννουλη με πλωτά μέσα.

Στην κυκλοφορία δόθηκε και το ρεύμα από Λάρισα προς Τύρναβο και γίνονται μεταφορές με αστικά λεωφορεία, είπε ο κ. Αρτοποιός. Επιπλέον ανέφερε ότι οι περιοχές Αμφιθέα, Ομορφοχώρι και Πλατύκαμπος είναι πλέον προσβάσιμες.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: