Αγνοείται ηλικιωμένη γυναίκα στη Ματαράγκα
2 Δεκεμβρίου 2020
Γ. Πατούλης: «Έτσι κόλλησα κορωνοϊό»
2 Δεκεμβρίου 2020

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η προκλητική στάση του υπουργού Εσωτερικών έχει εξοργίσει τους εργαζόμενους

Να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους και να παραταθεί η θητεία των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Ομοσπονδία εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «αξιοποιεί την πανδημία του κορωνοϊού για να υλοποιήσει τα αντεργατικά σχέδια της. Θέλοντας να βάλει σε εφαρμογή την ηλεκτρονική ψηφοφορία (η οποία αποτελεί μέρος του αντισυνδικαλιστικού νόμου που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση) επιμένει σε συνθήκες λοκνταουν με υπηρεσίες να υπολειτουργούν, με τηλεργασία, με άδειες ειδικού σκοπού (που το ίδιο το υπουργείο έχει αποφασίσει) να προχωρήσει τη διαδικασία για τις αρχαιρεσίες για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια».

Παράλληλα κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών Τ.Θεοδωρικάκο για απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους και σε αυτό το θέμα, γιατί, παρότι έχει ενημερωθεί για την αντίθεση της Ομοσπονδίας και του έχει ζητηθεί συνάντηση, αυτός αρνείται πεισματικά να συναντηθεί.

«Η διαχρονικά προκλητική στάση του υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου έχει εξοργίσει τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού και το θέμα των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η προσπάθεια υπονόμευσης των κάθε είδους μαζικών και συλλογικών διαδικασιών των εργαζομένων είτε μέσα από τα τερτίπια του υπουργού Εσωτερικών, είτε μέσα από την πρόθεση συνολικά της κυβέρνησης για τη ψήφιση του αντισυνδικαλιστικού Νόμου θα βρει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι τους» υπογραμμίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Καλεί δε τους Συλλόγους-Μέλη της σε όλη τη χώρα να υπερασπιστούν τις συλλογικές διαδικασίεςκαι να αναλάβουν οι ίδιοι την αναβολή των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε περίπτωση μη επίσημης αναβολής τους.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: