30χρονη με κορωνοϊό γέννησε στα Τρίκαλα
12 Απριλίου 2021
Στον εθνικό σχεδιασμό πέντε φράγματα της Θεσσαλίας
12 Απριλίου 2021

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οι σχολικές καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες να ενταχθούν άμεσα στα επαναλαμβανόμενα self test

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να εντάξουν άμεσα τις σχολικές καθαρίστριες και τους σχολικούς Φύλακες στον προγραμματισμό διενέργειας επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών self-test.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει πως από την πρώτη ημέρα εμφάνισης του νέου κορωνοϊού οι εργαζόμενοι σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, έδωσαν με αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια, «μάχη» με τον κορωνοϊό, «παρόλα αυτά, η κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά «ξέχασε» ότι στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πρόκειται να επαναλειτουργήσουν σύντομα, εργάζονται και έχουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία τους οι σχολικές καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες! Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την διενέργεια των self-test, αφορούν μόνο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αποκλείοντας τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και φύλαξη των σχολικών μονάδων».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπογραμμίζει ακόμη πως οι σχολικές καθαρίστριες με το άνοιγμα των σχολείων επιφορτίζονται για ακόμη μια φορά με την καθαριότητα των αιθουσών διδασκαλίας, των γραφείων των καθηγητών, των τουαλετών και του προαυλίου χώρου και αναλαμβάνουν τον σημαντικότερο ρόλο απέναντι στην προσπάθεια καταπολέμησης της εξάπλωσης του κορωνοϊού στους μαθητές, στους καθηγητές και φυσικά στους γονείς και τις οικογένειές τους». Σε ότι αφορά τους σχολικούς φύλακες η ΠΟΕ –ΟΤΑ ειδικά τώρα με την πανδημία τη μη επαφή των παιδιών με εξωσχολικά στοιχεία».

Τέλος καλεί την κυβέρνηση να εντάξει άμεσα τις σχολικές καθαρίστριες και τους σχολικούς Φύλακες στον προγραμματισμό διενέργειας επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών self-test, «ειδάλλως, προειδοποιεί, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε και να ενεργήσουμε άμεσα για την διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις σχολικές μονάδες».

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: