Δ. Παπαστεργίου: Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους απειλεί την οικονομική βιωσιμότητα των Δήμων
10 February 2022
H Σκιάθος απαλλάσσεται από τα πλαστικά απόβλητα
10 February 2022

Ποινές σε ιδιοκτήτες δύο τυροκομείων για ρύπανση

Ποινές φυλάκισης επέβαλαν δύο ξεχωριστά δικαστήρια της Λάρισας σε ισάριθμους ιδιοκτήτες βιομηχανιών επεξεργασίας γάλακτος που παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι για ρύπανση του περιβάλλοντος σε περιοχές των Δήμων Ελασσόνας και Κιλελέρ.
Στην πρώτη περίπτωση ο πρόεδρος γαλακτοβιομηχανίας από την περιοχή της Ελασσόνας, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, γιατί έριχνε λύματα της επιχείρησης στο Ελασσονίτη ποταμό.
Στην δεύτερη περίπτωση καταδικάστηκαν με πέντε μήνες έκαστος και τριετή αναστολή, δύο αδέρφια, ιδιοκτήτες γνωστής τυροκομικής μονάδας στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ.
Στη δική τους περίπτωση λύματα της μονάδας που έπρεπε να καταλήγουν στο βιολογικό καθαρισμό, βρέθηκαν να βολτάρουν στα …γύρω χωράφια.
Στις δύο δίκες, μεταξύ άλλων κατέθεσαν στελέχη των Διευθύνσεων Περιβάλλοντας και Ανάπτυξης αντίστοιχα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ στη δεύτερη δίκη κατέθεσε και ιδιοκτήτης γειτονικής έκτασης, σημειώνοντας τη ζημιά που υπέστη η …καλλιέργεια κριθαριού.
Από την πλευρά των επιχειρήσεων, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, σημειώνοντας ότι η διαρροή οφείλεται σε τυχαίο γεγονός που προκλήθηκε από τη βλάβη του αγωγού.

Comments are closed.