Εκνευρισμένος ο Τζόνσον, θυμάται πάλι το Terminator: «Θα επιστρέψω»
13 June 2023
Soaring prices curtail Greeks’ holiday spending
13 June 2023

Πούτιν: Η Ουκρανία έχασε 25-30% των στρατιωτικών οχημάτων που της δόθηκαν

Εκτιμήσεις σχετικά με την απώλεια του 25 έως 30% των στρατιωτικών οχημάτων που δόθηκαν στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σχολιάζοντας παράλληλα ότι οι ανθρώπινες απώλειες της Ουκρανίας είναι 10 φορές περισσότερες από εκείνες της Ρωσίας.

Ο Πούτιν έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνάντησης με στρατιωτικούς μπλόγκερ.

Είπε ότι η Ρωσία έχασε 54 από τα άρματα μάχης της στις μάχες, μερικά από τα οποία μπορούν να επισκευαστούν, και ότι η Ουκρανία έχασε πάνω από 160.

Είπε επίσης ότι η Ουκρανία ήταν υπεύθυνη για το ρήγμα την περασμένη εβδομάδα του φράγματος Καχόβκα, το οποίο, όπως είπε, προκλήθηκε από τον βομβαρδισμό του από το Κίεβο με πυραυλικά συστήματα HIMARS αμερικανικής κατασκευής. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει άμεσα τους ισχυρισμούς του.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι δεν βλέπει την ανάγκη να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στη Ρωσία, εν μέσω της πρόσφατης αύξησης των ουκρανικών επιδρομών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυροβολικού και των επιδρομών χερσαίων δυνάμεων στο ρωσικό έδαφος.

Στην συνάντηση του αυτή με στρατιωτικούς μπλόγκερ μετά από εβδομάδες βομβαρδισμών της παραμεθόριας περιοχής του Μπέλγκοροντ και ένα κύμα επιθέσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην ίδια τη Μόσχα, ο Πούτιν αναγνώρισε ότι οι ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος αποτελούν πρόβλημα και ότι η Ρωσία πρέπει να υπερασπιστεί καλύτερα τα σύνορά της.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι στόχοι της στρατιωτικής εκστρατείας της Μόσχας στην Ουκρανία μπορεί να εξελίσσονται ανάλογα με την κατάσταση, αλλά ο θεμελιώδης χαρακτήρας τους δεν θα αλλάξει.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: