Πέρασε και από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο βόρειος Ε65
31 Μαΐου 2021
Τριβόλι για αντιμετώπιση σεξουαλικών δυσλειτουργιών
31 Μαΐου 2021

Πράσινο Κίνημα: Δεν υπάρχει καμία Τουρκική μειονότητα, μόνο Έλληνες πολίτες

Το Πράσινο Κίνημα τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι πρέπει να σταματήσει η συνεχιζόμενη πολιτική εργαλειοποίηση των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, από την Τουρκική κυβέρνηση.
Με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου το Πράσινο Κίνημα χαιρετίζει τα όσα ανέφεραν οι Σύλλογοι της Θράκης χαρακτηρίζοντάς τον “ανεπιθύμητο” και καταγγέλλοντας ότι ”τις τελευταίες δεκαετίες οι Πομάκοι και οι Ρομά της Θράκης υφίστανται μια πολιτισμική και γλωσσική γενοκτονία από εγκάθετους της Τουρκίας”.
Παράλληλα το Πράσινο Κίνημα καταδικάζει τις συνεχιζόμενες αναφορές της Τουρκικής κυβέρνησης, περί δήθεν ύπαρξης Τουρκικής μειονότητας στην Θράκη.
Γενικότερα, η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει καμία Τουρκική μειονότητα, αλλά μόνο Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι, Πομάκοι και Ρομά.
Στην πραγματικότητα στην Ελληνική Θράκη, συμβιώνουν σε έναν τόπο ειρηνικής, υποδειγματικής συνύπαρξης Έλληνες Χριστιανοί και Έλληνες Μουσουλμάνοι, ιστορικών και πολιτιστικών οντοτήτων – είτε αυτοί είναι Πομάκοι – είτε είναι Ρομά – υπό όρους ισότητας και ισονομίας, όπως άλλωστε επιβάλλεται σε κάθε Δυτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Οι Έλληνες Μουσουλμάνοι, λοιπόν, μπορούν να ασκούν τα δικαιώματα τους και ειδικότερα τα θρησκευτικά δικαιώματα, στο ακέραιο. Έχουν όλες εκείνες τις εγγυήσεις που απορρέουν από το Ελληνικό Σύνταγμα και από τη Συνθήκη της Λωζάνης, σύμφωνα με την οποία μάλιστα η Μουσουλμανική Μειονότητα η οποία ζει στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα και δεν είναι εθνική μειονότητα.
Ο σεβασμός στην πολιτιστική και θρησκευτική ιδιαιτερότητα του κάθε πολίτη, είναι αδιαπραγμάτευτος.
Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε να αυξάνεται το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Θράκη. Η υποστήριξη των ενεργειακών έργων (αν και το Πράσινο Κίνημα έχει πολλές ενστάσεις), με στόχο τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, η χρήση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διευκολυνθεί η στρατιωτική Αμερικανική παρουσία στην περιοχή σε εγκαταστάσεις μάλιστα που θα χρησιμοποιούν εναλλάξ με τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις οι Αμερικανοί, αναδεικνύουν κάποια από τα γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά πλεονεκτήματα της Θράκης.
Είναι αυτά τα πλεονεκτήματα της Θράκης που ορέγεται ο Ισλαμοφασίστας Ερντογάν και θέτει ανύπαρκτα θέματα εθνικών μειονοτήτων στις Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, στην συντριπτική πλειοψηφία τους υιοθετούν τον Ελληνικό τρόπο ζωής, είναι νομοταγείς και έχουν όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Η πολιτεία θα πρέπει να δημιουργήσει προϋποθέσεις ευημερίας των πολιτών της Θράκης, προς όφελος όλων των κατοίκων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, καλεί την κυβέρνηση, να ενισχύσει οικονομικά και με συγκεκριμένα αναπτυξιακά προγράμματα (του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) τους ευάλωτους πληθυσμούς της περιοχής, όπως οι Έλληνες Πομάκοι και οι Έλληνες Ρομά. Επίσης να ενισχύσει κατά προτεραιότητα, όλα τα σχολεία της περιοχής. Τον Εθνικό μας χώρο δεν τον παζαρεύουμε.

Κ. Καλογράνης: Η ευημερία και η ειρήνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των πολιτικών μας
Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: «Στην Θράκη κατοικούν ειρηνικά και συνυπάρχουν μόνο Έλληνες πολίτες διαφορετικών θρησκευμάτων. Συναντάμε και Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Συναντάμε και Πομάκους και Ρομά. Στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν για την ευημερία όλων των πολιτών της Θράκης. Η ευημερία και η ειρήνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των πολιτικών μας».

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: