Δήμος Μουζακίου: Από σήμερα το επίδομα των 600 ευρώ στους πληγέντες
7 October 2020
H Λάρισα χρειάζεται μια ΜΕΘ Παίδων
8 October 2020

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Τώρα ξεκινά η μεγάλη αντιφασιστική μάχη στην κοινωνία

Επτά χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πεντέμισι χρόνια από την έναρξη της δίκης των βουλευτών, στελεχών και μελών του νεοναζιστικού μορφώματος, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την ιστορική και ομόφωνή του απόφαση: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.
Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος χαιρετίζει με ικανοποίηση αυτήν την εξέλιξη αλλά επισημαίνει ότι η καταδίκη τους από την Ελληνική Δικαιοσύνη και ο ορισμός τους ως εγκληματική οργάνωση, δεν συμβολίζει τον εφησυχασμό. Αντιθέτως, ενθαρρύνει την καταπολέμηση του Ναζισμού ώστε να μην γεννηθεί ξανά το αυγό του φιδιού στην Ελλάδα.
Είναι γεγονός ότι με αυτήν την απόφαση κλείνει ένας τραγικός κύκλος της δημόσιας ζωής. Ευτυχώς η πολιτική του διάσταση είχε κριθεί από τις πρόσφατες εκλογές που οι πολίτες εξόρισαν από τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα.
Όμως τώρα ξεκινάει η μεγάλη αντιφασιστική μάχη στην κοινωνία.
Τώρα θα μετρηθούν σε βάθος οι δημοκράτες με τους κρυφοφασίστες, οι πατριώτες με τους πατριδέμπορους, όσοι είναι με την πλευρά μιας ανοικτής κοινωνίας με σεβασμο στην διαφορετικότητα και την μειοψηφία με εκείνους που εμπορεύονται χυδαία τον ριζοσπαστισμό ζεσταίνοντας στον κόρφο τους το αυγό του φιδιού.
Τώρα θα μετρηθούν οι αντιλήψεις που θέλουν μια κοινωνία με κανόνες και σεβασμό στην πλειοψηφία απέναντι στον “α λα καρτ” σεβασμό στον κοινοβουλευτισμό, την συμμετοχή και τους κανόνες ελέγχου της εξουσίας.
Τώρα θα μετρηθούν εκείνοι που σωστά δημιούργησαν το δημοκρατικό τοίχος απέναντι στον ναζισμό για το αν θα αξιοποιήσουν την δίκαιη απόφαση για να περιορίσουν το δικαίωμα συμμετοχής του πολίτη και την ελεύθερη έκφραση κάθε γνώμης και ιδίως της αντίθετης από την δική τους.
Η μεγάλη αντιφασιστική μάχη στην κοινωνία αρχίζει τώρα και πρέπει να είναι ανυποχώρητη με στόχο την διεύρυνση παράλληλα με την θωράκιση του δημοκρατικού πλαισίου και του συνταγματικού τόξου, με τον πολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους και την περιφρούρηση της πατρίδας όλων μας.
Ο αγώνας ενάντια στον ναζισμό, στον φασισμό, στην ακροδεξιά, στον ρατσισμό, στον εθνικισμό, στον μισανθρωπισμό δεν σταματά εδώ. Είναι διαρκής και πρέπει να είναι επίμονος, για όσο κρατάει η μήτρα που γεννάει και εκτρέφει τα φίδια, για όσο διατηρούν την εξουσία οι μηχανισμοί και το σύστημα που αξιοποιεί τον φασισμό είτε ως εφεδρεία είτε ως πρωταγωνιστή διαχείρισης των υποθέσεων του.
Σε αυτή την ασίγαστη πάλη του Ανθρώπου με το κτήνος, η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου είναι ένα ακόμα όπλο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: