Περιφέρεια Θεσσαλίας: 79 νέα επενδυτικά σχέδια  προϋπολογισμού 64,4 εκατομμυρίων ευρώ στην 5η Προκήρυξη του Αναπτυξιακού Νόμου
29 June 2022
Φωτιά την νύχτα στο Σχιστό, πάνω από τα τελευταία σπίτια
29 June 2022

Προς δημοπράτηση έργο εκσυγχρονισμού διαχείρισης της ύδρευσης στο Δήμο Παλαμά

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την διαχείριση και έλεγχο της καλής λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης στο Δήμο Παλαμά, που “θα λύσει τα χέρια” της ΔΕΥΑ Παλαμά, βρίσκεται προ των πυλών της δημοπράτησης.

Αυτό κατέστη δυνατόν μετά από αποφάσεις που πήρε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση μίας διαδικασίας που κρατά αρκετά χρόνια τώρα.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως το έργο, με τον διακριτικό τίτλο “Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος-τηλεχειρισμός), παρακολούθησης και αυτομάτου ελέγχου υδραυλικών και λειτουργικών παραμέτρων κεντρικού συστήματος τροφοδοσίας δικτύου ύδρευσης του Δήμου Παλαμά“, προϋπολογισμού 1.392.520 ευρώ, “έρχεται” από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” και τελικά θα δημοπρατηθεί με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, στο οποίο και μεταπήδησε.

Η καθυστέρηση οφείλεται, όπως είπε στο KarditsaLive.Net, ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, σε μία σειρά τεχνικών και γραφειοκρατικών θεμάτων που προέκυψαν, που πλέον έχουν ξεπεραστεί και όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού που θα οδηγήσει στην ανάδειξη του αναδόχου.

Αντικείμενο του έργου είναι η εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων ποσοτικής και ποιοτικής διαχείρισης και ελέγχου των υδάτινων πόρων. Με απώτερο στόχο να μπορεί η Δημοτική Επιχείρηση να  συγκεντρώνει και να επεξεργάζεται πληροφορίες και να γνωρίζει, ανά πάσα στιγμή τα αποθέματα, την ποιότητά τους, την κατανάλωση και άλλα στοιχεία που θα βελτιώσουν την λειτουργία του συστήματος και θα μειώσουν το λειτουργικό κόστος.

Για να γίνει πιο κατανοητό πρόκειται για ένα  σύστημα συγκέντρωσης πληροφοριών, εποπτικού ελέγχου, αυτοματισμού, διαχείρισης και επεμβάσεως στη λειτουργία του δικτύου θα αποτελείται από ένα Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ) και από 28 Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου (ΤΣΕ), που θα εγκατασταθούν σε 15 υδρευτικές γεωτρήσεις, 9 υδατόπυργους, 1 υδραγωγείο, 1 δεξαμενή και 2 αντλιοστάσια του Δήμου Παλαμά. Οι τιμές που θα συλλέγονται από τους ΤΣΕ θα μεταφέρονται στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου, με ασύρματη επικοινωνία.

Η Oικονομική Eπιτροπή του Δήμου επί της ουσίας ενέκρινε την επικαιροποιημένη μελέτη του έργου, τις τεχνικές προδιαγραφές, και τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ αποφάσισε τη διενέργεια Ανοικτού ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%8D%CE%B4%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC

Comments are closed.

%d bloggers like this: