Εντός Απριλίου ενεργοποιείται το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ για 36.500 ανέργους
31 Μαρτίου 2020
Δήμοι: Ξεκινάει εργασία και σαββατοκύριακα – Αλλαγές για προσλήψεις συμβασιούχων, παρατάσεις συμβάσεων (ΦΕΚ)
31 Μαρτίου 2020

Πρόβλεψη περιφερειάρχη: «Το χειμώνα πιθανόν να πεινάσουμε -Βάλτε κήπο και κότες»

«Θα έχουμε έλλειψη τροφίμων το χειμώνα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης μιλώντας στον Antennes FM.

«Μετά το καλοκαίρι, αν δεν προλάβουμε την καλλιεργητική περίοδο, θα έχουμε έλλειψη τροφίμων τον χειμώνα, πιθανόν να πεινάσουμε κιόλας»., τόνισε.

«Τώρα φροντίστε να βάλετε έναν κήπο, πέντε κότες, να υπάρχει μια αυτάρκεια γιατί υπάρχει μείωση κατά 54% στις πρώτες ύλες για τα τρόφιμα», είπε καλώντας τους δυτικομακεδόνες να λάβουν μέτρα.

Παράλληλα ο κ. Κασαπίδης, σε συνέχεια της αναφοράς του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για γαλακτοκομική μονάδα των Ιωαννίνων που αρνήθηκε να λαμβάνει γάλα από κτηνοτρόφους της περιοχής του Γράμμου, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει επιστημονική βάση να λέμε ότι το γάλα της περιοχής είναι μολυσμένο. Είναι παιχνίδια των εμπόρων. Έγιναν λάθη που δεν έπρεπε να είχαν συμβεί και τώρα ήρθε η ώρα να αναλάβουν κάποιοι πρωτοβουλίες. Θα μπουν περιορισμοί, θα υπάρχουν ελεύθερες μετακινήσεις μόνο για υγεία και γεωργία, όπως έγινε στη Δαμασκηνιά. Το χωριό σώθηκε με τρεις νεκρούς, με το τίμημα φυσικά να είναι βαρύ». πρόσθεσε.

«Το να έρθουν τώρα γιατροί είναι δύσκολο», συνέχισε ο Περιφερειάρχης, «όταν σε άλλες περιπτώσεις οι προκηρύξεις σε παθολόγους, παιδιάτρους ήταν άγονες στα νοσοκομεία της περιοχής».

Όσο για την έλευση των 300 και πλέον συντοπιτών μας από το Μιλάνο στην έκθεση γούνας, επικοινώνησε και η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κα Ντιο με τον ΕΟΔΥ και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Αποστόλης Τσούκας. Αν δεν έχετε συμπτώματα συνεχίστε την κανονικότητά σας, είχε πει τότε ο ΕΟΔΥ στους γουναράδες, όπως ανάφερε ο Περιφερειάρχης. Τότε η επιστημονική κοινότητα έδινε τέτοιες οδηγίες. «Αν αυτό το ξέραμε τότε θα έμπαιναν όλοι σε καραντίνα με τα σημερινά δεδομένα και οι 300 , αλλά ένα μήνα νωρίτερα δεν είχε δοθεί τέτοια οδηγία», κατέληξε.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: