“Ξύλο έτρωγα πολύ ξύλο… Πονούσα” – Ανατριχιαστική μαρτυρία ηλικιωμένου για το γηροκομείο του τρόμου
11 February 2022
Συμπλήρωση δυο Χρόνων Παροχής Διαδικτυακών Μαθημάτων Ανώδυνου Τοκετού, με Πανελλαδική Συμμετοχή
11 February 2022

Πρόγραμμα για άστεγους Δημότες από το υπουργείο εργασίας σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας

Δ. Μιχαηλίδου: Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω – Β. Τσιάκος: Σημαντική η παρέμβαση του υπουργείου που θα δώσει λύση σε ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα

Μια πολύ σημαντική παρέμβαση για την εξάλειψη του φαινομένου της ύπαρξης αστέγων προωθεί το υπουργείο Εργασίας σε όλη τη χώρα. Το πρόγραμμα  που θα αρχίσει να εφαρμόζεται στο προσεχές χρονικό διάστημα, θα αφορά σε 43 Δήμους όλης της χώρας μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Καρδίτσας. Η κ. Μιχαηλίδου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο και τον ενημέρωσε ότι κατόπιν και των σχετικών συζητήσεων που είχαν προηγηθεί, συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα και ο Δήμος Καρδίτσας. Σχετικά η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Επεκτείνουμε το πρόγραμμα, Στέγαση και Εργασία, από 14 σε 43 Δήμους σε όλη τη χώρα. Με τον τρόπο αυτό καταπολεμούμε ενεργά την αστεγία. Καλύπτουμε σε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας,  για δύο χρόνια το ενοίκιο και τα έξοδα οικοσκευής και ΔΕΚΟ, αλλά και για ένα χρόνο πλήρως το μισθό τους. Κεντρικό κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση με αποτελεσματικές συνέργιες ενισχύουμε την κοινωνική επανένταξη των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας. Όλοι μαζί καταπολεμούμε την φτώχεια και την αστεγία και συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, όσων συμπολιτών μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω» κατέληξε η υφυπουργός.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: «Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας σε ένα σημαντικό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που αφορά στην καταπολέμηση του προβλήματος των άστεγων συμπολιτών μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το αίτημα μας για ένταξη της Καρδίτσας στο πρόγραμμα του υπουργείου εργασίας έγινε δεκτό από την αρμόδια υφυπουργό κ. Δ. Μιχαηλίδου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την υφυπουργό αλλά και την κυβέρνηση για την εφαρμογή του προγράμματος καθώς θα συμβάλει αποφασιστικά  στην αντιμετώπιση φαινομένων ακραίας φτώχιας που είναι υπαρκτά και στην περιοχή μας».

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια και βελτίωση των δύο προηγούμενων επιτυχημένων πιλοτικών προγραμμάτων επανένταξης αστέγων, που έχουν υλοποιηθεί από το 2014 έως σήμερα και αποκτά χαρακτήρα μόνιμης δημόσιας πολιτικής με την πρόβλεψη για ανά διετία εφαρμογή του από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000€ και στοχεύει στην επανένταξη 600 νοικοκυριών/800 ωφελούμενων στους δυνητικά εντασσόμενους Δήμους της χώρας. Επομένως μόνο με το πρόγραμμα αυτό καλύπτονται οι μισοί καταγεγραμμένοι άστεγοι των μεγάλων αστικών κέντρων (με βάση την τελευταία καταγραφή του 2018).

Ειδικότερα, στις ωφελούμενες ομάδες του προγράμματος, περιλαμβάνονται:

  • Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων και υπνωτήρια.
  • Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ως άστεγοι και διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα.
  • Γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας.
  • Άτομα, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: