Κρήτη – Σοκ για τη γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο – Ποιοι λόγοι όπλισαν το χέρι του δράστη
9 Αυγούστου 2021
Λάρισα: Μπαράζ διαρρήξεων σε οχήματα λουόμενων
9 Αυγούστου 2021

Πυρόπληκτος από Λίμνη Ευβοίας: «20.000 υπογραφές για αγωγές»

«20.000 υπογραφές θα μαζευτούν για τις αγωγές που θα γίνουν και για τις εισαγγελικές παραγγελίες τις επόμενες ημέρες», προαναγγέλλει ξενοδόχος από τη Λίμνη Ευβοίας , που είδε την περιουσία του να γίνεται στάχτη από τη μεγάλη φωτιά.

Σοβαρές καταγγελίες για τρομακτικές ελλείψεις και κενά στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης στη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, κάνει ο ξενοδόχος από τη Λίμνη Ευβοίας Γιώργος Μπλουκίδης.

«Εμείς πλέον θα πούμε τί θα γίνει. Όχι, δεν θα μας βγάλουν άλλο διάγγελμα. Εμείς θα το βγάλουμε το διάγγελμα. Από εδώ, στην Εύβοια» δήλωσε «Στο Κόκκινο» .

«Δεν έχουν σχέδιο επιχειρησιακό. Έχουν μόνο σχέδιο εκκένωσης. Το ξενοδοχείο μου κάηκε ολοσχερώς. Καταστράφηκε. Είναι για κατεδάφιση» είπε με απελπισία, ενώ κατέδειξε την ανυπαρξία σχεδιασμού λέγοντας πως «το επιτελείο που έχει έρθει εδώ, ήρθε με αποστολή να κάψει το νησί και τα έχει καταφέρει μία χαρά. Αυτοί δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε αγέλη με λυκόπουλα. Πρέπει να καθαιρεθούν άμεσα. Είναι επικίνδυνοι. Δεν άκουσαν καν τον περιφερειάρχη που ζήτησε να προφυλαχθεί η είσοδος της ρεματιάς για να μην φτάσει η φωτιά στη Λίμνη. Παραμερίστηκε ο δήμαρχος, παραμερίστηκε ο περιφερειάρχης, παραμερίστηκαν όλοι κι ανέλαβαν κάποιοι, οι οποίοι γυρνούν με κάτι μπλε φωτάκια γύρω γύρω».

Οι κάτοικοι πήραν στα χέρια τους την πυρόσβεση

Τα λόγια του συμπληρώνουν μία σειρά από καταγγελίες για ολιγωρία και έλλειψη ενίσχυσης των επιχειρήσεων από εναέρια μέσα.

«Χθες δεν επιχείρησε κανένα μέσο. Από τις ειδήσεις έλεγαν πως επιχειρούν δέκα αεροσκάφη και εμείς βλέπαμε πως δεν επιχειρεί κανένα. Ένα Σινούκ με ένα καλάθι έριχνε ανά δίωρο μία καλαθιά νερό σε ένα μέτωπο 100 χιλιομέτρων» λέει χαρακτηριστικά.

«Το μόνο που κάνουν είναι να εκκενώνουν, αλλά ό,τι εκκένωσαν κάηκε. Απέκλεισαν τους ρετσινάδες και τους μελισσοκόμους που γνωρίζουν τον τόπο και γνωρίζουν από πού θα μπορούσε να αναχαιτιστεί η φωτιά. Ήρθαν πυροσβεστικά από αλλού και οι πυροσβέστες δεν είχαν καν πληροφορίες από τους ασυρμάτους για το πού βρίσκονται οι κρουνοί. Τους παίρναμε εμείς με τα μηχανάκια και τους πηγαίναμε στους κρουνούς να γεμίσουν τα πυροσβεστικά τους. Έφτασαν σε σημείο οι άνθρωποι των χωριών να κατεβάζουν με το ζόρι τους οδηγούς των πυροσβεστικών για να αναλάβουν οι ίδιοι την πυρόσβεση» δηλώνει αγανακτισμένος.

Παράλληλα, κάλεσε κάποιον υπεύθυνο της πυροσβεστικής να βγει έστω σε ένα φιλοκυβερνητικό μέσο να εξηγήσει βάσει ποιου σχεδίου επιχείρησε στην Εύβοια, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «οι επόμενες γενιές πυροσβεστών θα πρέπει να διδάσκονται από αυτή την ιστορία, το πώς μπορείς να κάψεις έναν νομό, με μηδέν μποφόρ».

Ο κ. Μπλουκίδης μίλησε όμως και για την επόμενη ημέρα. «Είκοσι χιλιάδες υπογραφές θα μαζευτούν για τις αγωγές που θα γίνουν και για τις εισαγγελικές παραγγελίες τις επόμενες ημέρες. Εμείς πλέον θα πούμε τί θα γίνει. Όχι, δεν θα μας βγάλουν άλλο διάγγελμα. Εμείς θα το βγάλουμε το διάγγελμα. Από εδώ, στην Εύβοια».

Τέλος, διαπιστώνει πως «στην Εύβοια δεν υπάρχει πλέον καμία πλουτοπαραγωγική πηγή που να έχει μείνει όρθια. Ο νομός αυτός πρέπει να εγκαταλειφθεί. Δεν έχουμε πλέον αντικείμενο εργασιών. Ο νομός είναι “καψάλι”. Το μόνο αντικείμενο εργασιών που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η ξύλευση. Εκατομμύρια τόνοι πεύκου θα ξυλευτούν από εδώ, νόμιμα και παράνομα. Χρειάζεται ένας επαναπροσδιορισμός του παραγωγικού μοντέλου της Εύβοιας. Το νέο σχέδιο οι πολίτες θα το εκπονήσουμε. Εμείς θα αποφασίσουμε σε λαϊκές συνελεύσεις που οργανώνουμε αν θα μείνουμε ή αν θα φύγουμε από αυτόν τον τόπο. Εμείς θα αποφασίσουμε. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν άλλον. Εμείς θα επιβάλλουμε τους όρους. Δεν γίνεται, πρέπει να αυτοοργανωθούμε», λέει χαρακτηριστικά.

ieidiseis.gr

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: