Πυρκαγιές: Κόκκινος συναγερμός για 6 περιφέρειες της χώρας, αύριο
12 August 2023
Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κάρυστο και Πύλο – 31 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
12 August 2023

Πόλεμος: Ευχαριστίες Ζελένσκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την προσχώρηση στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7, τη 14η χώρα που υποστηρίζει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο X ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι .

Ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσωπική του δέσμευση στην ελληνο-ουκρανική συνεργασία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί στην ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας», τόνισε ο Ζελένσκι, στην ανάρτηση.

εξωτρεριΧθες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρι Κουλέμπα, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να αναφέρει ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και την πρόληψη των ανθρωπιστικών κρίσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την προσχώρηση της Ελλάδας στο κοινό ανακοινωθέν των G7 για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: