Αυτή είναι η απόφαση για τα νέα μέτρα
24 Οκτωβρίου 2020
Κ. Αγοραστός: Αυτά είναι τα οδικά και αντιπλημμυρικά έργα στο Δ. Φαρσάλων
24 Οκτωβρίου 2020

Πώς να φτιάξετε κρέμα αντιβιοτικού σκόρδου

Το σκόρδο χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν γνωρίζουν όλοι τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Σε αυτό το άρθρο θα θέλαμε να σας δείξουμε πώς να προετοιμάσετε μια κρέμα αντιβιοτικού σκόρδου .

Για πολλούς αιώνες, η φυσική ιατρική έχει χρησιμοποιήσει το σκόρδο για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων καθώς αυτός ο βολβός έχει ιδιότητες που μπορούν να καταπολεμήσουν λοιμώξεις, μύκητες, βακτήρια και επίσης να βοηθήσουν στον καθαρισμό και τον καθαρισμό του αίματος.

Οι υπέροχες ιδιότητες του σκόρδου λαμβάνονται όταν συνθλίβεται ο βολβός, καθώς με αυτή τη διαδικασία απελευθερώνεται μια ουσία που ονομάζεται αλικίνη , η οποία αποτελεί τη βάση πολλών φαρμάκων που παράγονται από φαρμακευτικές εταιρείες.

Σε αυτό το άρθρο θα σας διδάξουμε πώς να φτιάξετε μια υπέροχη αντιβιοτική κρέμα σκόρδου για τη θεραπεία πολλών παθήσεων.

Αντιβιοτική κρέμα σκόρδου για όλη την οικογένεια
Το σκόρδο έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις πολλές χρήσεις που μπορούν να γίνουν από το σκόρδο ως φυσικό φάρμακο:

Για σχεδόν οποιονδήποτε τραυματισμό, μπορείτε να συνθλίψετε το σκόρδο απευθείας στην πληγή . Αυτή η διαδικασία θα ανακουφίσει τον πόνο και θα αποτρέψει τη δημιουργία μιας λοίμωξης καθώς η αλικίνη εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος.
Επιπλέον, όταν καταναλώνεται, το σκόρδο βοηθά στη δημιουργία ωφέλιμης βακτηριακής χλωρίδας και εξουδετερώνει την αρνητική επίδραση των δισκίων και των χαπιών στο στομάχι.
Στην περίπτωση λοιμώξεων που προκαλούνται από μύκητες, όπως για παράδειγμα το πόδι του αθλητή, είναι χρήσιμο να εφαρμόζετε πάστα σκόρδου στα πόδια, σαν να ήταν κρέμα και στη συνέχεια να τα καλύψετε με ένα ζευγάρι κάλτσες. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε αυτά τα ενδύματα αποκλειστικά για τη θεραπεία της εν λόγω ασθένειας και να τα απορρίψετε μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία.
Ομοίως, η πάστα σκόρδου είναι χρήσιμη κατά των δερματικών εξανθημάτων , για παράδειγμα στην περίπτωση της ακμής ή του έρπητα, τόσο στοματικά όσο και στα γεννητικά όργανα.
Μπορείτε να ελέγξετε ένα άλλο από τα οφέλη του σκόρδου απλώς τρίβοντας το στο στήθος για να ανακουφίσετε τα κρυολογήματα ή την πνευμονία. Αν, από την άλλη πλευρά, το τρίψετε στις ρινικές κοιλότητες, μπορείτε να ανακουφίσετε την ιγμορίτιδα και τη ρινίτιδα.
Τέλος, το σκόρδο είναι ένα ισχυρό αναλγητικό και αντιβιοτικό όταν χρησιμοποιείται στα αυτιά, όταν τρίβεται.

Πώς να φτιάξετε κρέμα αντιβιοτικού σκόρδου στο σπίτι
Για να φτιάξετε αυτήν την υπέροχη αντιβιοτική κρέμα με σκόρδο πολλαπλών χρήσεων, απλώς πρέπει να θυμάστε τον κανόνα “τρία x τρία”

Απαιτούνται τρία συστατικά, δηλαδή παρθένο λάδι καρύδας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκο ​​σκόρδο . Για να φτιάξετε την αλοιφή θα χρειαστείτε τρεις κουταλιές από κάθε ένα από αυτά τα συστατικά.

Διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ομοιόμορφα.
Όταν το μείγμα είναι ζεστό και ομοιογενές, προσθέστε το σκόρδο, το τηγανίζετε και στη συνέχεια αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βάλτε το παρασκεύασμα σε μπλέντερ, ή συνθλίψτε το σε γουδί ή σε μύλο καφέ.
Φιλτράρετε τα πάντα και ρίξτε τα σε ένα βάζο.

Ολοκληρώθηκε! Έχετε τώρα τη δική σας αντιβιοτική και αναλγητική αλοιφή .

Φυλάξτε το στο ψυγείο και μην ξεχνάτε ότι η αλοιφή διατηρεί ανέπαφες τις ιδιότητές της μόνο για δύο εβδομάδες.

Μερικές διευκρινίσεις
Μόλις παρασκευαστεί, η αλοιφή θα έχει λευκό χρώμα και συνέπεια παρόμοια με αυτή του γάλακτος. Ωστόσο, σταδιακά θα γίνει πιο μαλακό και πιο πυκνό.

Μετά από μερικές ώρες στο ψυγείο, θα διαπιστώσετε ότι έχει αυξήσει τη συνέπεια του να γίνει ένα είδος κρέμας και με αυτόν τον τρόπο θα είναι εύκολο να απλωθεί.

Εάν έχετε διαβάσει το άρθρο μέχρι αυτό το σημείο, αυτό σημαίνει ότι αυτή η φυσική θεραπεία σας έχει κερδίσει! Πρέπει απλώς να σας δώσουμε μια τελευταία συμβουλή.

Παρά την παρουσία λάδι καρύδας, η μυρωδιά του σκόρδου θα είναι η πιο διαδεδομένη, οπότε προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα αντιβιοτικού σκόρδου μόνο στο σπίτι, επειδή η μυρωδιά θα μουλιάσει τα ρούχα σας.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: