Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» – Έλεγχοι σε βαλίτσες για βόμβα
8 July 2024
Ολυμπιακοί Αγώνες: Διασκεδαστική ή τρομακτική; Μια σύντομη ιστορία των μασκότ
8 July 2024

Π. Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός θα θέσει στο ΝΑΤΟ το ζήτημα μη τήρησης των συμφωνηθέντων από τη Βόρεια Μακεδονία

Το ζήτημα της μη τήρησης των συμφωνηθέντων από τη Βόρεια Μακεδονία θα θέσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, θυμίζοντας το «πώς μπήκε στο ΝΑΤΟ» η γειτονική χώρα και τη στάση που είχε η Ν.Δ.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι διεθνείς συμβάσεις «και αυτό δεν βλέπουμε να συμβαίνει από την άλλη πλευρα». Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα το θέσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα αναφερθεί στη συμφωνία που δεν τηρείται και ιδίως το erga omnes στην ονομασία της χώρας, παραπέμποντας στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Βόρειας Μακεδονίας. «Αποτέλεσμα της συμφωνίας αυτής είναι η παρουσία των Βορειομακεδόνων στο ΝΑΤΟ. Αλλά δεν σέβονται ούτε την πρώτη σελίδα της συμφωνίας» επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

Δεν έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη με Μίτσκοσκι και Ερντογάν

Αναφερόμενος στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ είπε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Χριστιάν Μίτσκοσκι, ή με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αλλά διευκρίνισε ότι δεν αποκλείεται να κάνει κάποιες διμερείς συναντήσεις εκτός προγράμματος.

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Μπαράζ επαφών Κ. Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον και ραντεβού με Γκουτέρες στη Ν. Υόρκη

Πώς σχολίασε το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

Κληθείς να σχολιάσει τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία και σε σχέση με το ελληνικό πολιτικό σύστημα είπε ότι η ετυμηγορία των πολιτών είναι σεβαστή, έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, αλλά – όπως είπε – «οι συγκρίσεις μεταξύ των χωρών όμως πολύ επισφαλείς».

«Μιλάμε για άλλη χώρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις χώρες μας. Εμείς διαβάζουμε τις εξελίξεις τις παίρνουμε σοβαρά» είπε ο κ.Μαρινάκης και προσέθεσε ότι το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως έχει ξεχωριστή αξία η πολιτική σταθερότητα που υπάρχει στη χώρα μας. Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία. «Έχουμε μπροστά μας τριετία χωρίς εκλογές και η κυβέρνηση θα υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Γι’ αυτό θα κριθούμε. Οι πολίτες από τις αναλύσεις προτιμούν τις λύσεις. Κι εμείς εκεί θα κινηθούμε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με την ήττα της Λεπέν, είπε ότι «δεν θέλουμε να πανηγυρίζουμε με αποτελέσματα εκλογών άλλων χωρών». «Τις δυνάμεις των άκρων τις αντιμετωπίζεις με τις πολιτικές σου. Και η Ν.Δ. έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει τα άκρα μέσα από την πολιτική της, η οποία δεν είναι ούτε δεξιά ούτε κεντρώα αλλά οδηγεί σε λύση προβλημάτων και παθογενειών» επισήμανε.

Ανέφερε ότι είναι παράδειγμα η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και στη μείωση του χρέους και είπε ότι οι απαντήσεις κρύβονται στις λύσεις και όχι στις αναλύσεις. «Όσοι ετεροπροσδιορίζονται και περιμένουν να δημιουργήσουν αφήγημα από τις εκλογές σε μια άλλη χώρα, μάλλον δεν έχουν δικό τους αφήγημα. Έχει πλάκα να βλέπεις κάποιους να πανηγυρίζουν για τον Μελανσόν όταν ξεχνάνε τι έχει δηλώσει για το κόμμα τους παλαιότερα» σχολίασε ο κ. Μαρινάκης.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, ο κ. Μαρινάκης απέρριψε κάθε σκέψη για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Σκελετοί στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περιβόητα ‘μαύρα ταμεία’»

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη αναφορικά με το χρέος της Ν.Δ., ο κ .Μαρινάκης είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τα βάζει όλα σε ένα μίξερ και συμπέρασμα δεν βγαίνει. «Τα οικονομικά της η Ν.Δ. τα παρουσιάζει κάθε χρόνο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, και δεν υπάρχει δράκος στο παραμύθι του κ. Κασσελάκη» είπε, προσθέτοντας ότι «αντίθετα υπάρχουν σκελετοί στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περιβόητα μαύρα ταμεία, αν υπάρχουν ή όχι». Για τα κόκκινα δάνεια είπε πως «ας μάθει ο κ. Κασσελάκης ποιος κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας και έδώσε στα funds τη δυνατότητα να κατάσχουν σπίτια». «Όλο το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν θα προστάτευε τους ευαλωτους κατέρρευσε σε μια νύχτα στις εκλογές του 2023» προσέθεσε.

Αναφερόμενος στο πόθεν έσχες του κ.Κασσελάκη είπε ότι δεν θα αποφανθεί για το εάν το υπέβαλε ή όχι, αφού ακολουθείται μια διαδικασία για όλους.

«Fake news για την εξαήμερη εργασία»

Αναφερόμενος στα περί εξαήμερης εργασίας και τη διάσταση που έχουν δώσει ξένα ΜΜΕ χαρακτήρισε fake news τα όσα γράφονται, και είπε ότι δεν ισχύει ότι θεσμοθετήθηκε 6ημερη εργασία στην Ελλάδα. «Εξάγονται fake news, εξήχθησαν fake news στο εξωτερικό. Δεν μιλάμε για 6ημερη εργασία συνολικά. Η ρύθμιση αφορά πολύ λίγες επιχειρήσεις 24ωρης λειτουργίας ή κάποιες 5ήμερης ή 6ήμερης λειτουργίας» είπε και διευκρίνισε ότι πρόκειται για έκτακτη μέρα εργασίας υπό προϋποθέσεις που θα δηλώνεται στην Εργάνη.

Το μέτρο αυτό προστατεύει τους εργαζόμενους αυτών των επιχειρήσεων, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω ότι είδαμε έως τώρα να καθιερώνεται η 6ήμερη εργασία. Θα απαντάμε με στοιχεία. Απαντάμε με την πραγματικότητα, και δεν έχουμε αντιπαράθεση με δίκτυα ξένων ΜΜΕ».

Σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας στο Ψυχικό και το γιατί ο ύποπτος ήταν εκτός φυλακής παρά το ότι ήταν καταδικασμένος, είπε ότι η νομιμότητα παντού που υλοποιεί η κυβέρνηση, χωρίζεται σε δυο υποκατηγορίες. Η πρώτη με την καθημερινότητα των πολιτών, με την αλλαγή συνθηκών στα γήπεδα τα πανεπιστήμια κ.ά. και η δεύτερη με το βαρύ έγκλημα, όπου γίνονται δεκάδες συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία, για διαφθορά π.χ. στη ΔΟΥ Χαλκίδας και τις φυλακές Ιωαννίνων, ή τους δημοτικούς υπαλλήλους. Παράλληλα εξήρε τα αντανακλαστικά της Αστυνομίας στη δολοφονία του Ν.Ψυχικού. «Υπάρχει σχέδιο στην Αστυνομία, δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Υπάρχει η πολιτική βούληση να μην υπάρξει η παραμικρή εξαίρεση».

Ο κ. Μαρινάκης παρέπεμψε στο νομικό πλαίσιο, και είπε ότι στο παρελθόν συνελήφθη το ίδιο πρόσωπο και εφαρμόστηκαν μια σειρά από διατάξεις που ψηφίστηκαν την τετραετία 15-19 «που ήταν η χαρά των εγκληματιών» όπως είπε. Τόνισε ότι δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη τότε και τα αποτελέσματα είναι ορατά και σήμερα.

«Εάν η Δικαιοσύνη αποφασίσει ότι είναι ένοχος, δεν θα έχει τη δυνατότητα της χρήσης όλων αυτών των διατάξεων. Είναι πιο σκληρός σήμερα ο ποινικός κώδικας και διαφορετική η αντιμετώπιση της έκτισης της ποινής. Έχουν μειωθεί πάρα πολύ τα παραθυράκια που υπήρχαν. Αυτό μπορεί να κάνει το κράτος και όχι να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Αυτή θα αποφασίσει για την υπόθεση» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Ερωτηθείς για τη «μαφία της οικοδομής στη Μύκονο» είπε ότι η πάταξη δεν επέρχεται με το πάτημα ενός κουμπιού και προσέθεσε πως η μηδενική ανοχή αποδεικνύεται από τον τρόπο που κινούνται οι Αρχές και τα εργαλεία που έχει δώσει η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς τέλος για ανάρτηση του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «απαντήσαμε εξαντλητικά για τον κ. Αυγενάκη». «Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης είναι αυτονόητα και πρωτοφανή και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε όλα τα ζητήματα συμπεριφοράς. Ακαριαίες είναι οι αποφάσεις από τον κ. Μητσοτάκη σε τέτοια ζητήματα. Δεν θα αφήσουμε να αμφισβητηθεί το πολιτικό σύστημα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και το δείχνουμε με πράξεις» κατέληξε.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: