Πέμπτη 2/2: Κλείνει προληπτικά τμήμα του Ε65 στην Καρδίτσα λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων
2 February 2023
Ο πυρετός του χρυσού καταλαμβάνει τις κεντρικές τράπεζες
2 February 2023

Π. Τσαπανίδου: Εξίσου κρίσιμο ζήτημα η δημοκρατία μας δίπλα στην ακρίβεια

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα», ανέφερε εκτός άλλων σε συνέντευξή της η εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

Μιλώντας στον Real FM είπε χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών είναι στο επίκεντρο της ατζέντας μας, αλλά είναι εξίσου σημαντικό – και θα έπρεπε να είναι για τον κάθε πολίτη – το θέμα της δημοκρατίας. Αν δεν υπάρχει ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των ανεξάρτητων αρχών, πώς θα μπορέσουν να γίνουν πράξη όλα τα υπόλοιπα;».

«Η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να σπιλώσει, να δολοφονήσει, το χαρακτήρα ενός ολόκληρου κόμματος, του δικού μας. Ανησυχώ όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, γιατί κινούνται σε μια μη καθαρή κατεύθυνση. Μιλούν για τον ΣΥΡΙΖΑ και την… ‘πεζοδρομιακή’ του δημοκρατία, χωρίς να δίνουν καμία απάντηση για τα σκάνδαλα πάνω από το κεφάλι της κυβέρνησης», υπογράμμισε, τονίζοντας τα εξής:

«Μπορούμε να πάμε στις εκλογές χωρίς απαντήσεις για το κρίσιμο ζήτημα των υποκλοπών; Μέχρι και η εισηγήτρια της επιτροπής PEGA του ευρωκοινοβουλίου, η κα Σόφι ιν Βέλτ, ζήτησε χθες να πάει η Ελλάδα στις εκλογές χωρίς τις σκιές στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, για να μην υπάρχουν ενδεχόμενα εκβιασμών». Επιπλέον υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε πρώτος για εκβιασμούς όταν έμαθε ότι παρακολουθούταν το κινητό του τηλέφωνο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει κάνει όλες τις θεσμικές κινήσεις για να γνωρίζουν οι πολίτες όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί εδώ και μήνες, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Γιατί η αμφιβολία διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα», επεσήμανε η Πόπη Τσαπανίδου, προσθέτοντας: «Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα για να μιλήσει ο ελληνικός λαός».

Μάλιστα η εκπρόσωπος Τύπου αναφέρθηκε σε μια χθεσινή είδηση που σύμφωνα με την ίδια «πέρασε στα ψιλά”. “Χθες το FBI μπήκε και ερεύνησε το εξοχικό του Biden για να διερευνήσει αν είχε πάρει απόρρητα έγγραφα. Εδώ, δυστυχώς, η δικαιοσύνη αργεί και τέτοιου είδους έρευνες μας ακούγονται αδιανόητες», είπε.

«Δεν θα έπρεπε όσοι κάθονται στα βουλευτικά έδρανα, και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, να έχουν την αγωνία να διαλυθούν οι σκιές των υποκλοπών; Εμείς δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, γι’ αυτό κινήσαμε κάθε θεσμική διαδικασία για να γνωρίζει ο λαός τί συμβαίνει, γι’ αυτό ζητάμε άμεσα εκλογές και γι’ αυτό θα απέχουμε από τις ψηφοφορίες στη Βουλή», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Για το νομοθετικό μπλόκο στο κόμμα της Χ.Α. είπε: «Θα μπορούσε να παρερμηνευθεί η διατύπωση που έχουμε από την κυβέρνηση. Γι’ αυτό κατεβάζουμε μια δική μας τροπολογία -και είναι η μόνη ψηφοφορία στην οποία θα συμμετέχουμε- απόλυτα στοχευμένη που αποκλείει την είσοδο των ναζιστικών κομμάτων στη Βουλή, αλλά χωρίς να επιτρέπει να δημιουργηθούν εμπόδια σε άλλα κόμματα στο μέλλον. Η πρότασή μας είναι συνταγματικά τεκμηριωμένη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επικοινωνήσει το πρόγραμμά του στον κόσμο, ώστε από την πρώτη Κυριακή των εκλογών να μας δοθεί η δυνατότητα για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας», επισήμανε στη συνέχεια.

Τέλος, σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα, απάντησε: «Ο Νίκος Παππάς έχει ήδη κάνει μήνυση για τα όσα ακούστηκαν και σύντομα η δικαιοσύνη θα δώσει απαντήσεις. Η εισαγγελέας του δικαστηρίου, όταν αρχίσαν να ακούγονται κατηγορίες τέτοιου τύπου, παρέπεμψε όσους ξαφνικά θυμήθηκαν σακούλες και μαύρα λεφτά, να πάνε να τα καταθέσουν σε άλλη δίκη…».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: