Ο Χάμιλτον στην pole της Βουδαπέστης
22 July 2023
Επικοινωνία Κουτσούμπα- Μητσοτάκη για την πυρκαγιά στη Ρόδο
23 July 2023

Ρόδος: Τα 9 ξενοδοχεία και τα 3 πλοία για την φιλοξενία των τουριστών

Στην προστασία της παραλιακής ζώνης της Ρόδου και των ξενοδοχειακών μονάδων στις  περιοχές, όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις,  έχουν εστιάσει την προσπάθειά τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην παραλιακή ζώνη αυτή την ώρα, από την παραλία Λάρδος ως την παραλία Κιοτάρι όπου έγινε νωρίς το απόγευμα η προληπτική εκκένωση, η φωτιά έχει περιοριστεί σημαντικά και έχει ανοίξει η παραλιακή οδός από Κιοτάρι προς Λίνδο.

Επισημαίνεται ότι την ώρα που η κύρια προσπάθεια ήταν να γίνουν ζώνες με χωματουργικά και πυροσβεστικά οχήματα, ανατολικά από τα Λάερμα,  βορειοι και βορειοδυτικοί άνεμοι  που έπνεαν με ένταση 7 μποφόρ και στροβιλισμοί του  του αέρα που προκαλούσε η φωτιά, οδήγησαν τις φλόγες εντός μιας χαράδρας και κατόπιν   προς Λάρδο καλύπτοντας αυτή την απόσταση μέσα σε 2 ώρες.

Στο νησί βρίσκεται ήδη κυβερνητικό κλιμάκιο με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντή Γραφείου Πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή Χρήστο Τριαντόπουλο, την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη και τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά.

Επίσης με C-130 μεταβαίνουν στο νησί άλλες 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ, για να συμβάλλουν στο έργο των επίγειων δυνάμεων

Σημερα επιχειρούσαν στα μέτωπα της πυρκαγιάς 3 Air Tractors, 1 ελικόπτερο Mi8, 2 Erickson, 4 CL-415, 2 Chinook, 1 AB214 και ένα Super Puma συντονιστικό.

Πού θα φιλοξενηθούν οι τουρίστες

Σχετικά με τη φιλοξενία και διατροφή πολιτών που επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά στη Ρόδο:

Σε συννενόηση με Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ρόδου έχουν διατεθεί για φιλοξενία και διατροφή πολιτών που απομακρύνθηκαν νωρίτερα προληπτικά από τα ξενοδοχεία τους, οι παρακάτω συνεδριακού χώροι ξενοδοχείων. Συνολικά μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί 3.190 άτομα:

Επωνυμία Ξενοδοχείου —- Χωρητικότητα

  1. SHERATION RODOS RESORT—– 250
  2. VERGINA—-400
  3. AMATHUS—-70
  4. RODOS PALACE—-1500
  5. MEDITERRANEAN—-150
  6. PARADISE RESORT- ELA RESORT—-300
  7. OLYMPIC PALACE—–300
  8. KRESTEN PALACE—150
  9. EDEN ROC —70

Πλοία και πούλμαν

Από το υπουργείο Ναυτιλίας έχουν διατεθεί για τον ίδιο σκοπό ήδη 3 πλοία Ε/ΟΓ. Πρόκειται για τα Παναγία Σκιαδανη (600 άτομα), Δωδεκάνησος Εξπρές (347 ατομα) και Blue Star Chios (300 άτομα). Σύνολο 1247 άτομα.

Επίσης έχουν εξασφαλιστεί μέσω της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού 70 τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά τουριστών όπου χρειάζεται.

Σχετικά με τις δυνάμεις Αστυνομίας:

Εκτός από τις δυνάμεις της Α Διεύθυνσης Δωδεκανήσου είχαν μεταβεί από την περασμένη εβδομάδα στο νησί 2 ομάδες ΟΠΚΕ και 2 ομάδαα ΟΕΠΤΑ.

Επίσης ενισχύεται η Διεύθυνση με αστυνομικές δυνάμεις από την Κω, μαζί με 2 μηχανές και 1 R/Τ

Το απόγευμα απογειώθηκε C130 με 8 δίκυκλα ΔΙΑΣ ενώ το βράδυ θα σταλούν άλλα 4 οχήματα με δυνάμεις ΟΠΚΕ, και άλλα 8 δίκυκλα ΔΙΑΣ.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: