Οι κλάδοι με τις μεγαλύτερες ανάγκες προσωπικού
21 January 2024
Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Αποδοχή δωρεάς οικοπέδου στον οικισμό Μεσενικόλα
21 January 2024

Σάντσεθ: Οι αδιάκριτοι βομβαρδισμοί στη Γάζα δεν είναι αποδεκτοί

O Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε την στήριξή του στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης που συγκεντρώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας, χθες Σάββατο.

«Εμείς επίσης, είμαστε μαζί με όλους και όλες», δήλωσε ο Σάντσεθ, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Γαλικία (βορειοδυτικά), αναφερόμενος στις διαδηλώσεις «σε πολλούς δρόμους και πολλές πόλεις της Ισπανίας (…) για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους και το τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή».

Οι κινητοποιήσεις, έπειτα από κάλεσμα της πλατφόρμας Δίκτυο Αλληλεγγύης κατά της κατοχής της Παλαιστίνης, πραγματοποιήθηκαν σε πολλές μεγάλες πόλεις, μεταξύ αυτών στη Μαδρίτη, όπου καταγράφηκε η μεγαλύτερη συμμετοχή, 25.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

«Προφανώς καταδικάζουμε τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς, απαιτούμε την άνευ όρων και επείγουσα απελευθέρωση όλων των ομήρων που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

«Όμως, με την ίδια αποφασιστικότητα, λέμε στην κυβέρνηση του Νετανιάχου ότι οι αδιάκριτοι βομβαρδισμοί και ο θάνατος αγοριών, κοριτσιών και χιλιάδων ανθρώπων στη Γάζα δεν είναι αποδεκτοί», συμπλήρωσε.

«Ζητάμε την εφαρμογή μιας μόνιμης κατάπαυσης του πυρός, θέλουμε η ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει στη Γάζα, θέλουμε να διεξαχθεί ένα διεθνές συνέδριο για την ειρήνη και την αναγνώριση του παλαιστινιακού Κράτους από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», τόνισε ο Πέδρο Σάντσεθ.

Ο ίδιος εξέφρασε τη στήριξή του στον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, έναν Ισπανό σοσιαλιστή όπως εκείνος, που παρέστη στο συνέδριο της Γαλικίας.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι» που ο Μπορέλ ύψωσε «τη φωνή και τη σημαία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων στη Γάζα και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή», δήλωσε.

Το βράδυ της Παρασκευής στο Βαγιαδολίδ, ο Μπορέλ είπε ότι «μια λύση δύο Κρατών πρέπει να επιβληθεί από το εξωτερικό για να υπάρξει ειρήνη», κατηγορώντας τον Νετανιάχου ότι «την εμποδίζει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: