Μολότοφ από την Πανεπιστημιούπολη στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου
2 July 2022
Χρ. Στυλιανίδης: Εμπρακτη αλληλεγγύη από τους Ρουμάνους πυροσβέστες
2 July 2022

Σε εξέλιξη οι εργασίες απομάκρυνσης των πεσμένων δένδρων στο Παυσίλυπο (+Φώτο +Βίντεο)

Από νωρίς το πρωί έπιασαν δουλειά τα συνεργεία του Δήμου Καρδίτσας για την απομάκρυνση των ξεριζωμένων δένδρων και των μεγάλων σπασμένων κλαδιών σε άλση, πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρου της πόλης που άφησε πίσω του το μπουρίνι που έπληξε το απόγευμα την περιοχή μας με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ ισχυρές ριπές του ανέμου.

Το άλσος του Παυσιλύπου «πλήρωσε» βαρύ τίμημα στη χθεσινή κακοκαιρία που του προκάλεσε «πληγές» καθώς πέντε δέντρα δεν άντεξαν την ένταση των ανέμων και κατέρρευσαν, ένα μάλιστα εξ’ αυτών εντός της παιδικής χαράς χωρίς ευτυχώς δυσάρεστα απρόοπτα.  Από εκεί ξεκίνησαν το πρωί και οι εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης των πεσμένων δένδρων- κάποια από τα οποία εγκυμονούσαν κίνδυνο ατυχήματος- από εργάτες του Δήμου Καρδίτσας, οι οποίοι με αλυσοπρίονα τεμάχιζαν τους κομμένους κορμούς και τα μεγάλα κλαδιά σχηματίζοντας σωρούς.

Τις εργασίες επέβλεπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Σπ. Κουρτεσιώτης, ο οποίος μας ανέφερε ότι τα συνεργεία του Δήμου ολοκληρώνοντας την παρέμβαση στο άλσος του Παυσιλύπου θα συνεχίσουν και στα υπόλοιπα σημεία όπου σημειώθηκαν πτώσεις δένδρων ή σπασίματα μεγάλων κλαδιών. Συγκεκριμένα έχουν πέσει ακόμη δύο δένδρα στην Αγ. Παρασκευή, ένα στην πλατεία Αγίου Νικολάου, ένα στην πλατεία Ακαδημίας, στο Παλέρμο και υπάρχουν ακόμα κάποια μεγάλα σπασμένα κλαδιά σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης.

Θα ακολουθήσει η απομάκρυνση των τεμαχισμένων δένδρων με τη χρήση οχήματος με δαγκάνα και φορτηγού.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%AD%CE%BD%CE%B4%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%BB%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

%d bloggers like this: