Εγκύκλιος με τις αλλαγές στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας με το ν. 4807/2021
1 July 2021
Οι βασικές προϋποθέσεις για τις “πράσινες” επαναστάσεις
1 July 2021

Σε πλήρη ετοιμότητα ο δήμος Τρικκαίων για ενδεχόμενο πυρκαγιάς

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Τρικκαίων και οι αρμόδιες υπηρεσίες του, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το απευκταίο ενδεχόμενο ξεσπάσματος πυρκαγιάς στα όριά του. Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου συνεργάστηκε στο αμαξοστάσιο του δήμου με τους καθ’ ύλη συναρμόδιους αντιδημάρχους και τα υπηρεσιακά στελέχη. Συζητήθηκαν τα υπάρχοντα σχέδια, η κατάσταση των μηχανημάτων, ο τρόπος υλοποίησης των σχεδιασμών σε περίπτωση που απαιτηθεί, ενώ εξειδικεύτηκαν συγκεκριμένες ενέργειες, καθώς ο καύσωνας και ο υψηλός δείκτης κινδύνου πυρκαγιάς (επίπεδο 3) καθιστούν τον δήμο Τρικκαίων σε πλήρη ετοιμότητα για άμεση επέμβαση.
Ακολούθως ο κ. Παπαστεργίου και τα στελέχη του Δήμου επισκέφθηκαν το αλσύλλιο του Προφήτη Ηλία, όπου σταθμεύει όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων. Ταυτοχρόνως, τα στελέχη της Υπηρεσίας Πρασίνου εξήγησαν τα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος, σε συνεννόηση φυσικά με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, για την πρόληψη πρόκλησης πυρκαγιάς, μέσω και αποκομιδής ξερών κλαδιών. Με τον τρόπο αυτόν ο Δήμος Τρικκαίων προσπαθεί να προστατεύσει ακόμη περισσότερο το αλσύλλιο, ενώ συνεργάζεται πλήρως με όλες τις υπηρεσίες και αρχές που εμπλέκονται σε φαινόμενα πυρκαγιάς.
Ο Δήμος Τρικκαίων παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί τόσο για τον καύσωνα, όσο και με τις εξωτερικές εργασίες και να αποφεύγουν οποιαδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνθήκες πρόκλησης πυρκαγιάς.

Comments are closed.

%d bloggers like this: