Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας»
19 March 2024
Προς επαναδημοπράτηση το έργο «Αρδευτικό αντλιοστάσιο Μελισσοχωρίου Δήμου Σοφάδων»
19 March 2024

Σλοβακία: Πέντε τραυματίες μετά από επίθεση αρκούδας

Αρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε πέντε ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους κι ένα παιδί, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μια τουριστική πόλη της Σλοβακίας.

Η επίθεση σημειώθηκε την Κυριακή στο Λίπτοφσκι Μίκουλας, στους πρόποδες του όρους Τάτρας, κοντά σε πολυσύχναστα χιονοδρομικά κέντρα.

Η αρκούδα επιτέθηκε σε πέντε ανθρώπους στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια αποσύρθηκε στο δάσος», είπε η Βικτόρια Τσαπτσίκοβα, η εκπρόσωπος του δήμου. Τα θύματα, μεταξύ των οποίων και ένα 10χρονο παιδί, φέρουν γρατζουνιές και δαγκωματιές. Το γηραιότερο θύμα της αρκούδας ήταν ένας άνδρας 72 ετών.

Οι αρχές ζήτησαν σήμερα από τους κατοίκους να μην απομακρύνονται από τον αστικό ιστό, ιδίως τα βράδια και νωρίς το πρωί, αφού η αρκούδα παραμένει ελεύθερη. Έξι ομάδες κυνηγών, αστυνομικών και ειδικών στην πανίδα της χώρας προσπαθούν να την εντοπίσουν. «Διαθέτουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξοπλισμένο με θερμικό κάμερα, παγίδες και όπλα», είπε η Τσαπτσίκοβα.

Την Παρασκευή, μια Λευκορωσίδα κάτοικος της περιοχής σκοτώθηκε όταν δέχτηκε επίθεση από αρκούδα στην κοιλάδα Ντεμάνοφσκα Ντόλινα, επίσης στην περιοχή του Λίπτοφσκι Μίκουλας. Η γυναίκα, ηλικίας 31 ετών, έπεσε σε μια χαράδρα, καθώς την καταδίωκε η αρκούδα.
Το 2021 ένας 57χρονος σκοτώθηκε επίσης από καφέ αρκούδα στην κεντρική Σλοβακία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπολογίζεται ότι στη Σλοβακία ζούσαν πέρσι 1.275 αρκούδες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: