Έφη Αχτσιόγλου: Ρίχνει τους τόνους- «Μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι»
23 September 2023
ΣΥΡΙΖΑ: Στη Θέρμη θα ψηφίσει για τον νέο πρόεδρο ο Σωκράτης Φάμελλος
23 September 2023

Σομαλία: 10 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και κοντινά κτίρια ισοπεδώθηκαν όταν εξερράγη παγιδευμένο φορτηγό σε ένα φυλάκιο ελέγχου στην πόλη Μπελεντουέιν της κεντρικής Σομαλίας.

Η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ πραγματοποιεί συχνά τέτοιου είδους βομβιστικές επιθέσεις στη χώρα αυτή, αν και προς το παρόν δεν έχει αναλάβει κάποιος την ευθύνη.

«Μέχρι στιγμής μέτρησα δέκα νεκρούς, μεταξύ των οποίων στρατιώτες και πολίτες. Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από δώδεκα και ο αριθμός των θυμάτων είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί», είπε στο πρακτορείο Reuters ο αστυνομικός Άχμεντ Άντεν.

Η Μπελεντουέιν βρίσκεται στην περιοχή Χιράν όπου πρόσφατα δόθηκαν μάχες μεταξύ του στρατού και μαχητών της Σεμπάμπ.

Ο Άντεν είπε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και πέντε αστυνομικοί που πυροβόλησαν το φορτηγό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να το σταματήσουν προτού να πέσει πάνω στο φυλάκιο. Τα κοντινά κτίρια, τα καταστήματα και το φυλάκιο μετατράπηκαν σε έναν σωρό ερειπίων, πρόσθεσε.

Μια γυναίκα, η Χαλιμά Νουρ, που βρισκόταν κοντά στην περιοχή, είπε ότι η ανιψιά της και άλλοι άνθρωποι είχαν πάει σε ένα κοντινό κατάστημα και δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους. «Δεν ξέρω τι να πω, όλα είναι πλέον ερείπια, δεν βρίσκω την ανιψιά μου», είπε η γυναίκα.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: