ΟΤΕ: Τι προβλέπουν οι νέες συμβάσεις για μισθούς και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα
14 March 2023
Γιόρκσαιρ: Στο «φως» το πρώτο αγγλοσαξονικό νεκροταφείο;
14 March 2023

Στην Epsilon Net το 80% της Ορόσημο Πληροφορική Α.Ε.

Την εξαγορά του 80% της εταιρείας Ορόσημο Πληροφορική Α.Ε. ανακοίνωσε ο όμιλος Epsilon Net ενισχύοντας το μοντέλο των στρατηγικών κινήσεων συνεργασίας του. Το συνολικό τίμημα της επένδυσης, ανέρχεται στο ποσό των 1.360.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται earn out bonus ύψους 240.000 ευρώ που θα καταβληθεί στους παλαιούς μετόχους ανάλογα με τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας το 2024 και το 2025.

Η Ορόσημο Πληροφορική Α.Ε. εξειδικεύεται στην: • υλοποίηση σύνθετων έργων πληροφορικής και εγκατάστασης ERP, CRM, Supply Chain Management σε μεσαίες & μεγάλες επιχειρήσεις με έμφαση σε δραστηριότητες στον τομέα της βιομηχανίας, των Logistics, των μεταφορών στην Ελλάδα & στο εξωτερικό, και • στην ανάπτυξη ειδικών λύσεων λογισμικού & συστημάτων που καλύπτουν εξειδικευμένες ανάγκες των πελάτων της.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η Epsilon Net A.E. αποκτά το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Ορόσημο Πληροφορική Α.Ε από τους ιδρυτές της εταιρείας κ. Αργυριάδη Θεόδωρο και Αργυριάδη Δημήτριο, οι οποίοι θα διατηρήσουν το υπόλοιπο 20% του μετοχικού κεφαλαίου και θα συνεχίσουν να ασκούν με τον ίδιο μέχρι σήμερα τρόπο, τα διοικητικά τους καθήκοντα, συμβάλλοντας με την πολύχρονη εμπειρία τους στον νέο κύκλο ανάπτυξης της εταιρίας.

Το προφίλ της Ορόσημο Πληροφορική Α.Ε.

Η Ορόσημο Πληροφορική Α.Ε. ιδρύθηκε το 1992 στην Θεσσαλονίκη και έχει δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια (με έμφαση στην αγορά της Ρουμανίας, όπου διαθέτει και θυγατρική εταιρία). Κύριο αντικείμενο της εταιρίας είναι η ανάληψη και υλοποίηση σύνθετων έργων ERP, CRM, Supply Chain Management (SCM). Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας, το οποίο έχει πολύ μεγάλη εμπειρία σε ιδιαίτερα απαιτητικές εγκαταστάσεις, απασχολείται στην πλειονότητά του στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού και την παροχή υπηρεσιών εφαρμογής πληροφοριακών συστημάτων στους πελάτες της εταιρίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο πελατολόγιο της εταιρείας βρίσκονται αρκετές αξιόλογες ελληνικές επιχειρήσεις με δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως, ο όμιλος Alumil Α.Ε , η Α. Χατζόπουλος Α.Ε, η Agrino (ΕΥ.ΓΕ. Πιτσιόλας ΑΒΕΕ) και άλλες. Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει ομάδα ανάπτυξης ειδικών πληροφοριακών συστημάτων και αυτόνομων custom εφαρμογών & υλοποιήσεων, με στόχο να παρέχει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες.

Για την οικονομική χρήση που έληξε τον Δεκέμβριο του 2022, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 1,40 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 216.000 ευρώ. Η εταιρεία στις 31/12/2022, είχε τραπεζικό δανεισμό 110.000 ευρώ, ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα σήμερα ανέρχονται σε 93.000 ευρώ περίπου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της εξαγοράς εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου Epsilon Net για αύξηση του πελατολογίου του και την παροχή εξιδικευμένων λύσεων 360ο σε ειδικές κατηγορίες δραστηριότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η διοίκηση του Ομίλου, ακολουθώντας το μοντέλο μεγέθυνσης της περιόδου 2020-2022, μέσω του συνδυασμού υψηλών ρυθμών οργανικής ανάπτυξης και στοχευμένων εξαγορών, συνεχίζει την εκτέλεση του επιχειρηματικού της σχεδίου και το 2023.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που μια εταιρία όπως η ΟΡΟΣΗΜΟ, με βαθιά γνώση και εμπειρία από την 30ετή παρουσία της στην αγορά, εντάσσεται στην οικογένεια της Epsilon Net» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννης Μίχος

«Μας συνδέουν κοινή προσπάθεια και διαδρομή στην αγορά της πληροφορικής. Αθροίζοντας μαζί γνώση και όραμα μπορούμε πραγματικά να προσφέρουμε τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις για τους πιο απαιτητικούς πελάτες» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ορόσημο Πληροφορική Θεόδωρος Αργυριάδης σημείωσε πως «η εξαγορά της εταιρείας μας από τον όμιλο της EPSILON NET ανοίγει νέους δρόμους για την ανάπτυξη και την προώθηση των στόχων που εδώ και 30 χρόνια υπηρετούμε». Όπως ανέφερε, «με τα προϊόντα του Ομίλου και τη δυναμική που διαθέτει θα αυξήσουμε το πελατολόγιο μας περισσότερο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: