Στάση εργασίας στα τρόλεϊ την Πέμπτη- Ποιες ώρες θα λειτουργούν
20 September 2023
Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας: Ματαιώνεται η λαμπαδηδρομία αγάπης-Εθελοντική αιμοδοσία στις 21/9
20 September 2023

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο – Επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Στις αγορές βγαίνει σήμερα, Τετάρτη, το Ελληνικό Δημόσιο, στον απόηχο της αναβάθμισης της πιστοληπτικής του ικανότητας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Η προγραμματισμένη δημοπρασία αφορά την επανέκδοση oμολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 4,25%, λήξης 15 Ιουνίου 2033, σε άυλη μορφή.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 200 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 (Τ+5).

Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 20ης Σεπτεμβρίου 2023 και οι οποίες ικανοποιούνται μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή).

Επενδυτική βαθμίδα από Moody’s για Eurobank και Εθνική

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: