Όλυμπος: Εντοπίστηκε καλά την υγεία του 70χρονος αγνοούμενος ορειβάτης
18 June 2022
Πύργος: Βρέθηκε ο Θύμιος Μπουγάς – Τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης
18 June 2022

Στις 7,8 και 9 Οκτωβρίου η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση – Συνάντηση με τον υπουργό για την καμένη καπναποθήκη

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 θα γίνουν τα εγκαίνια της 17ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Με μία μικρή πιθανότητα, που θα ξεκαθαρίσει σύντομα, να μπει στο πλάνο και η Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, αν και είναι κάτι που συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.

Αυτή είναι η ενημέρωση που είχε το KarditsaLive.Net, από τον οικονομικό επόπτη κ. Λαμπρόπουλο, που είναι και εισηγητής σχετικού θέματος, στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, την προσεχή Πέμπτη 23 Ιουνίου.

Η εμποροβιοτεχνική έκθεση επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από τρία χρόνια απουσίας εκ των οποίων στα δύο η αιτία ήταν ο COVID-19. Και έρχεται προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες και έχοντας ως διοργανωτή ένα μεγάλο όνομα την HELEXPO.

Ρυθμίζουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες, μας λέει ο κ. Λαμπρόπουλος, που μας διευκρίνισε ότι τα αρχικά διαθέσιμα τετραγωνικά για τους εκθέτες θα είναι 3.000, όσα περίπου ήταν και τα προηγούμενα χρόνια. Για πρώτη όμως φορά η έκθεση θα “στηθεί” σε εξωτερικό χώρο, με ειδική τέντα που χρησιμοποιείται σε ανάλογες περιπτώσεις, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα κάλυψης άλλων 2.000 τετραγωνικών, εφόσον απαιτηθεί.

Φιλοδοξούμε, συνέχισε, και έχουμε προτείνει και στην περιφέρεια που θα λάβει σύντομα αποφάσεις, να υπάρχει ένα δικό της περίπτερο, όπου θα προβάλλεται το Θεσσαλικό τουριστικό προϊόν, κάτι που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Ακόμα, υπογράμμισε πως η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της την ημέρα των εγκαινίων, αλλά ώρες πριν αυτά πραγματοποιηθούν,  σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις που ανέμενε ο κόσμος να κοπεί η κορδέλα για να επισκεφθεί τα περίπτερα.

Σε ότι αφορά τώρα στο κόστος για τις επιχειρήσεις που θα πάρουν μέρος, ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε πως το μόνο που μπορεί να ειπωθεί προς το παρόν, είναι πως για τις επιχειρήσεις της Καρδίτσας που θα εκθέσουν δεν θα είναι μεγαλύτερο απ’ όσο ήταν το 2018. Τα υπόλοιπα οικονομικά στοιχεία είναι υπό διαμόρφωση και θα ανακοινωθούν σύντομα, πιθανότατα κατά την διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συνάντηση με τον υπουργό

Εν τω μεταξύ σοβαρή και μεγάλη εκκρεμότητα παραμένει για το Επιμελητήριο Καρδίτσας το θέμα της καμένης καπναποθήκης και των όσων υπήρχαν μέσα σε αυτή. Στο τελευταίο Συμβούλιο του του ΕΒΕ, για το οποίο έχει δημοσιεύσει ρεπορτάζ η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, είχε μείνει ανοικτό στη λογική της αναγκαίας συνεννόησης με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που είναι ο ιδιοκτήτης. Πάνω σ’ αυτό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ζυγογιάννης ενημέρωσε το KarditsaLive.Net, πως το ραντεβού με τον υπουργό θα γίνει με πιθανότερη ημερομηνία την 28η Ιουνίου. Παράλληλα το Επιμελητήριο βρίσκεται σε αναμονή του πορίσματος της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά, που θα παίξει και σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-7%2C8-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-9-%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%89%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7

Comments are closed.

%d bloggers like this: