Καταρράκτης Παλαιοκαρυάς στα Τρίκαλα:  «μαγικό»  σκηνικό για τα γυρίσματα της  νέας  τηλεοπτικής παραγωγής του ΑΝΤ1 «Η Μάγισσα»
23 June 2023
Κ. Μητσοτάκης: «Βαθιά λαϊκός ο χαρακτήρας του κόμματος μας»
23 June 2023

Στο "έξτρα" πακέτο των 30 εκατ. ευρώ της ΤΕΡΝΑ ο 2ος κυκλικός κόμβος στην είσοδο του Μουζακίου

Γεωτεχνικοί μελετητές πραγματοποίησαν σήμερα, (Παρασκευή 23/6), τομές στη νησίδα της διασταύρωσης (Κλειστό Γυμναστήριο), στην είσοδο της κεντρικής γέφυρας Μουζακίου, επί της Ε.Ο. Μουζακίου – Καρδίτσας.

Οι εν λόγω εργασίες είναι πρώτες ερευνητικές πράξεις στο έδαφος, για την εκπόνηση των μελετών κατασκευής νέου κυκλικού οδικού κόμβου στο συγκεκριμένο σημείο, τον οποίο είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης από το Υπουργείο Υποδομών να ενταχθεί και σύμφωνα με το Δήμαρχο Μουζακίου περιλαμβάνεται στο συμπληρωματικό πλαίσιο αποκαταστάσεων ύψους 30 εκατ. ευρώ που ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ, ως συνέχεια του αρχικού προϋπολογισμού έργων των 143 εκατ. ευρώ για αποκαταστάσεις από τον “Ιανό” στους Δήμους Αργιθέας, Καρδίτσας και Μουζακίου.

.Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος επισήμανε: «Οι δυο κυκλικοί οδικοί κόμβοι στην είσοδο και στην έξοδο της κεντρικής γέφυρας Μουζακίου, είναι έργα που διεκδικούνταν σθεναρά από τη Δημοτική Διοίκησή μας ως απολύτως αναγκαία για την ασφάλεια της κυκλοφορίας οχημάτων ένθεν και εκείθεν. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που τελικά το διπλό αίτημά μας θα γίνει σύντομα πράξη. Όπως είναι ήδη γνωστό, τον πρώτο κυκλικό κόμβο στην έξοδο της κεντρικής γέφυρας στο συνοικισμό Γ. Καραϊσκάκη, σύντομα θα αρχίσει να κατασκευάζει εργολάβος με ανάθεση που έγινε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ενώ, ξεκίνησε η εκπόνηση της μελέτης του δεύτερου κυκλικού κόμβου στην είσοδο της γέφυρας (Κλειστό Γυμναστήριο), όπως μαρτυρούν οι τομές που έγιναν σήμερα από γεωτεχνικούς και τεχνικό συνεργείο της ΤΕΡΝΑ – ΑΕ.  Θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για την ένταξη και των δυο κυκλικών κόμβων στις κρατικές αποκαταστάσεις. Μετά τις εθνικές εκλογές της Κυριακής, θα έχουμε ξανά επαφές με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για να συζητήσουμε από κοινού την υλοποίηση και άλλων έργων που χρειάζονται στο Δήμο μας, καθώς οι καταστροφές που έγιναν από τον «Ιανό» και την τελευταία διετία από άλλες θεομηνίες στις υποδομές, ιδιαίτερα των Τοπικών Κοινοτήτων, είναι πολλές και πρέπει να αντιμετωπίσουμε όσες περισσότερες μπορούμε».

.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BE%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-30-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B1-%CE%BF-2%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: