19 σχολεία του νομού Τρικάλων σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού
26 Οκτωβρίου 2020
Νέα rapid tests την Τρίτη στην πλατεία Ταχυδρομείου
26 Οκτωβρίου 2020

Συμβολική φωταγώγηση της Γέφυρας των Τρικάλων

Με το μπλε χρώμα των Ηνωμένων Εθνών φωταγωγήθηκε η Γέφυρα του Δήμου Τρικκαίων με επίκεντρο την επετειακή Ημέρα του Οργανισμού που συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυσή του. Τη συγκεκριμένη πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία με τίτλο «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών» συντόνισε στην Ελλάδα το Δίκτυο SDG 17 Greece ως ο επίσημος φορέας για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην πατρίδα μας, κατόπιν πρόσκλησης του Γραφείου Επικοινωνίας του ΟΗΕ για την Ελλάδα και την Κύπρο. Τη φωταγώγηση της Γέφυρας πραγματοποίησαν συμβολικά η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου, δίνοντας πρώτοι το σύνθημα στους Δήμους της χώρας για να μεταφέρουν το πανανθρώπινο μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών στις τοπικές τους κοινωνίες. Η δράση που έφερε την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, δημοτικά κτίρια, μνημεία και άλλα αξιοθέατα πανελλαδικά φωτίστηκαν με το μπλε χρώμα του ΟΗΕ, όπως συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες την ίδια επετειακή Ημέρα. Την πρωτοβουλία αγκάλιασαν οι Δήμοι της χώρας κατόπιν εισήγησης του Δικτύου SDG 17 Greece προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, η οποία αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Δικτύου και ομόφωνα ενέκρινε τη δράση.
Για την πρωτοβουλία, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, δήλωσε: «Με αφετηρία την όμορφη πόλη των Τρικάλων απόψε οι Έλληνες, ανάμεσα σε άλλους Ευρωπαίους πολίτες αγκάλιασαν το πανανθρώπινο μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών, μοιράστηκαν την οικουμενική γλώσσα της ειρήνης, της ελπίδας σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, και της προσδοκίας για ένα καλύτερο βιώσιμο μέλλον με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ τους μεταφέραμε την υπόσχεση ότι μαζί με τους Δήμους θα εργαστούμε ώστε η ελληνική κοινωνία να γίνει πρεσβευτής των ιδανικών των Ηνωμένων Εθνών. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά έναν καλύτερο κόσμο, πιο ανθρώπινο, με λιγότερες διακρίσεις, που θα σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, θα προάγει την κοινωνική πρόοδο και ευημερία. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που στο πλευρό του Δικτύου μας έχουμε το Γραφείο του ΟΗΕ και τον επικεφαλής του Δημήτρη Φατούρο, τον οποίον και ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη στην προσπάθειά μας, αλλά και αξιόμαχους συμμάχους όπως είναι η ΚΕΔΕ και ο Πρόεδρός της Δημήτρης Παπαστεργίου. Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί και να διευρύνουμε τις συμμαχίες μας στην προσπάθειά μας οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ να γίνουν κτήμα της ελληνικής κοινωνίας. Η χώρα μας μέσα από το SDG 17 Greece ανήκει πλέον στην τιμητική ομάδα των ευρωπαϊκών κρατών που μετουσιώνουν τους παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ προς όφελος των Ελλήνων πολιτών».

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: