Εγκρίθηκαν τα πρώτα 12 έργα του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» από το Ταμείο Ανάκαμψης
15 July 2021
Βόλος: Φοιτήτρια κατήγγειλε τον βιασμό της από δύο φίλους της
16 July 2021

Συνάντηση δικτύωσης για θέματα υγείας μεταξύ Περιφέρεια, Δήμων Λαρισαίων και Φαρκαδόνας

Η δημιουργία υγειονομικού χάρτη και προφίλ Υγείας των Δήμων Λαρισαίων και Φαρκαδόνας βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατόπιν σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Πινακάς, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων Σ. Βούλγαρης, η Διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτικής Ε. Ζιώγα, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δ.Παπαστεργίου ψυχολόγος, Ε. Μπουκόρου Κοινωνιολόγος- Συντονίστρια του Παραρτήματος ΡΟΜΑ, η Ε. Κακαίτσα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαίδευσης του Δήμου Φαρκαδόνας και ο Κ. Ασίκης προϊστάμενος τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Φαρκαδόνας.

Μετά την ανακοίνωση ίδρυσης ΚΕΠ Υγείας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων( ΕΔΔΥΠΠΥ) από το Δήμο Λαρισαίων συζητήθηκε η ανάγκη να κατοχυρωθεί διαδημοτική συνεργασία με την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σκοπός είναι να διαμορφωθεί ένας χάρτης υγείας τα αποτελέσματα του οποίου θα δώσουν τη δυνατότητα τόσο στην Περιφέρεια όσο και στις δομές κοινωνικής πρόνοιας των συμμετεχόντων δήμων να χαράξουν πολιτικές πρόληψης για τα νοσήματα που θα αναδειχθούν ανά περιοχή.

Η σύσκεψη ανέδειξε την ανάγκη καταγραφής νοσημάτων που υπερτερούν αριθμητικά ώστε να μπορέσουν να οργανωθούν δράσεις ενημέρωσης του υγιούς πληθυσμού αλλά και πιο σωστές παρεμβάσεις για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, Η συνάντηση αποτελεί την πρώτη επαφή μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή φορέων υγείας δημόσιων και ιδιωτικών ώστε να μπορεί να γίνει όσο πιο αντικειμενική καταγραφή των δεδομένων που θα συναχθούν. Αξίζει τέλος, να αναφερθεί ότι οι δύο δήμοι είναι μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ διαμόρφωση και υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής και πρόληψης καθώς και η λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το ΕΚΤ 2014-2020.

Comments are closed.

%d bloggers like this: