Αγρότης στη Λάρισα βρήκε άγαλμα στο χωράφι
24 October 2019
Αλλαγή ώρας
24 October 2019

Συνάντηση Κικίλια – Κωτσού για τα προβλήματα στο νοσοκομείο Καρδίτσας

 

Συνάντηση με τον Υπ. Υγείας είχε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κωτσός για τα προβλήματα στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Την διαβεβαίωση ότι «προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η υλοποίηση το γρηγορότερο παρεμβάσεων αντιμετώπισης σε πρώτη φάση των άμεσων αναγκών των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας», έλαβε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, σε συνάντηση που είχε μαζί του στην Αθήνα.

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός μετέφερε στον Υπουργό την αγωνία της Καρδιτσιώτικης κοινωνίας για την έλλειψη κυρίως ιατρικού προσωπικού που τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει πολλά λειτουργικά προβλήματα σε αρκετές Κλινικές, με αποκορύφωμα τη μόνιμη πλέον υπολειτουργία της Παιδιατρικής και την αναστολή λειτουργίας της Μαιευτικής Κλινικής.

Παράλληλα, του επέδωσε Υπόμνημα της δραστήριας Ένωσης Προσώπων «Φίλοι του Γ. Νοσοκομείου Καρδίτσας», στο οποίο τονίζεται το μείζον ζήτημα των σημαντικών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, ως εξής:

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας τον διορισμό 2 παιδιάτρων, 2 καρδιολόγων, 1 βιοπαθολόγου, 1 ουρολόγου, 1 χειρουργού και 1 ορθοπεδικού, που είναι άμεσα απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία του. Εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη είναι οι παιδίατροι, καθώς σήμερα η Παιδιατρική Κλινική υπολειτουργεί εφημερεύοντας περιοδικά, με αποτέλεσμα για δέκα ημέρες το μήνα οι έχοντες πρόβλημα να μεταβαίνουν στα Τρίκαλα ή στη Λάρισα, κάτι που συνεπάγεται ταλαιπωρία και έξοδα, ενώ εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για τη ζωή των μικρών παιδιών σε περιπτώσεις σοβαρών περιστατικών που χρήζουν άμεσης νοσηλείας. Επίπλέον η παιδιατρική κλινική αποτελεί βασικό μοχλό και για τη λειτουργία της Μαιευτικής Κλινικής που καλείται να καλύψει στο σύνολό τους τις μεγάλες ανάγκες του Νομού μας καθώς δεν υπάρχει ούτε ιδιωτική Μαιευτική Κλινική. Απευθυνόμαστε λοιπόν προς εσάς και σας καλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη αυτών των αναγκών που θα εξασφαλίσουν την στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου».

Να σημειωθεί πως ο Βουλευτής παρέδωσε στον κ. Κικίλια αναλυτικά στοιχεία για την προκήρυξη θέσεων ιατρών (8679/23-5-2019), αλλά και συνολικά για τα αιτήματα κάλυψης κενών στις Κλινικές του Νοσοκομείου (με τα Κέντρα Υγείας), ώστε να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη. Ενώ, επισήμανε ότι εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται σε εκκρεμότητα αίτημα αύξησης του «ετήσιου ορίου αγορών», προκειμένου να πληρωθούν εφημερίες και να γίνουν προμήθειες απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Ο Υπουργός έδειξε απόλυτη κατανόηση στο κοινό αίτημα στελέχωσης των Κλινικών, δηλώνοντας πως θα προσπαθήσει να ξεπεραστούν γρήγορα οι διαδικασίες για την ικανοποίησή του.

Σε ότι αφορά δε στην αύξηση του «ετήσιου ορίου αγορών», δεσμεύτηκε ότι – λαμβάνοντας υπόψιν την έκθεση οικονομικής διαχείρισης του Νοσοκομείου (όπως προβλέπεται) – θα μεριμνήσει για να λάβει το τοπικό Ίδρυμα τα χρήματα που δικαιούται και τα οποία δεν απέδωσε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Κωτσός προσκάλεσε τον κ. Κικίλια να επισκεφθεί την Καρδίτσα και το Γενικό Νοσοκομείο για να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς όλα τα ζητήματα στον τομέα Υγείας, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό.

Από το γραφείο τύπου του Βουλευτή Καρδίτσας της Ν.Δ. Γ. Κωτσού

Πηγή Karditsalive

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: