«Βοσκοπούλα εγώ εγεννήθηκα, τα γίδια δεν τα αφήνω»
26 February 2022
Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Κυριακή
26 February 2022

Συνάντηση Κ. Αγοραστού με τον Υπουργό Κ. Τσιάρα στην Αθήνα: «Η Καρδίτσα αλλάζει με 607 έργα συνολικού προϋπολογισμού 660 εκατ. ευρώ»

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης  Κώστα Τσιάρα  είχε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών και της στενής συνεργασίας που έχουμε με τον Υπουργό  Κώστα Τσιάρα, συζητήσαμε για όλα τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την Καρδίτσα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης. «Τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια ολοκλήρωσε και έχει σε εξέλιξη 607 έργα συνολικού προϋπολογισμού 662 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Καρδίτσας, έργα που δημιουργούν σύγχρονες ασφαλείς οδικές και άλλες δημόσιες υποδομές, προστατεύουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και στηρίζουν την κοινωνική συνοχή. Τα δημόσια έργα είναι μια συνεχής μάχη δυσκολιών, λόγω των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας covid-19. Ωστόσο με  σωστό προγραμματισμό,  συντονισμό και άριστη συνεργασία υπερβαίνουμε εμπόδια και προχωράμε σε παραγωγή έργου με απτά αποτελέσματα στη  βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων» πρόσθεσε ο Κ. Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αμέριστο ενδιαφέρον για την Καρδίτσα και αυτό αποτυπώνεται στα έργα ουσίας που δίνουν απαντήσεις και λύσεις στα  προβλήματα του νομού» δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.    

Στη διάρκεια της συνάντησης  συζητήθηκαν:

– τα θέματα της ενεργειακής αναβάθμισης των Δικαστικών Μεγάρων   της Καρδίτσας και της Λάρισας. «Συνεργαστήκαμε αποτελεσματικά με τον Υπουργό Κώστα Τσιάρα,   ολοκληρώσαμε τις μελέτες, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση,   εντάξαμε τα έργα στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και  είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

– η   πορεία μεγάλων  οδικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού  100 εκατομμυρίων ευρώ    που χρηματοδοτεί και έχει σε εξέλιξη η Περιφέρεια στην    Καρδίτσα: την παράκαμψη Συκεώνας, το τμήμα  του περιφερειακού  από έξοδο προς Αγιοπηγή έως έξοδο προς  Μητρόπολη που καθιστά την  Καρδίτσα  πρώτη πόλη στη Θεσσαλία με ολοκληρωμένο περιφερειακό δακτύλιο, το δρόμο Δέλτα Καρδίτσας – είσοδος Καρδίτσας.  Παρά τις συνεχείς αναβολές, λόγω covid-19, στα Δικαστήρια για την απόφαση  των απαλλοτριώσεων,  ωριμάσαμε όλες τις μελέτες, βρήκαμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία,  εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, προχωρήσαμε στη δημοπράτηση  και  ξεκινά η κατασκευή. 

-Κατασκευάζεται ο κυκλικός κόμβος έξω από τον Παλαμά, για την ολοκλήρωση του δρόμου Δέλτα  Καρδίτσας- Παλαμά, συνολικού προϋπολογισμού  13,8 εκατ. ευρώ.

– Στη διαδικασία της δοκιμαστικής λειτουργίας βρίσκεται το μεγάλο  έργο της  ύδρευσης της ανατολικής πλευράς  ν. Καρδίτσας από τη λίμνη  Σμοκόβου, συνολικού προϋπολογισμού  42 εκατ. ευρώ.

-Εγκαθίσταται η κατασκευάστρια εταιρία για τη δημιουργία  Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων σε κτίριο της Ι. Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στην πόλη της Καρδίτσας.

– Επαναδημοπρατείται το έργο της ηλεκτροκίνησης  στη σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφάρσαλος- Καλαμπάκα, μετά τη λήξη των δικαστικών εμπλοκών. 

-Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης  υποδομών από τη θεομηνία του Ιανού και οι  καθαρισμοί ποταμών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατέθεσε στο Υπουργείο Υποδομών προτάσεις  για τρία νέα οδικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 19, 3 εκατ. ευρώ,  που υπερβαίνουν τις χρηματοδοτικές της δυνατότητες:  «Βελτίωση οδού Αργύρι – Γέφυρα Αυλακίου – Καταφυλλίου», «Βελτίωση οδού Βραγκιανά – Ρόγκια – όρια νομού προς ν. Ευρυτανία (προς Κέδρα)» και οδικός άξονας Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα –Β’ Φάση – Ολοκλήρωση».

Η Περιφέρεια  Θεσσαλίας χρηματοδοτεί:

– έργα και δράσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

– Δομές, προγράμματα  και  δράσεις για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: