Βότανα και συνταγές για όλες τις παθήσεις λαιμού και αναπνευστικού
13 October 2020
ΥΠΕΣ: Μέχρι 31 Οκτωβρίου η αποτύπωση από τους ΟΤΑ των μη νόμιμων και μη κανονικών δαπανών
13 October 2020

Συνάντηση φορέων για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας Μουζακίου

Στο πλαίσιο της ανέγερσης νέου Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι, ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας σύσκεψη στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, τους Υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ Ηλία Τσιαούση και Σταύρο Παπαγεωργίου, την Πρόεδρο ΔΣ Μουζακίου Μαρία Καραμπέκου και τον διοικητικό υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου Κώστα Σκρέτα.

Στη συνάντηση, οι αρμόδιοι της 5ης ΥΠΕ δεσμεύτηκαν, πάντα σε σύμφωνη γνώμη με το Υπουργείο Υγείας, για την άμεση κατασκευή ενός νέου και λειτουργικού Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι.

«Σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας, συζητήσαμε για τις πιθανές τοποθεσίες που πληρούν τις προϋποθέσεις καταλληλότητας όπως αυτές υπεδείχθησαν από την 5η ΥΠΕ», τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης. «Για να μπορέσει να κατασκευαστεί το Κέντρο Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες, επικεντρωθήκαμε σε ένα οικόπεδο 2 στρεμμάτων. Το συνολικό εμβαδό των κτιριακών εγκαταστάσεων θα είναι 1130 τμ με υπόγειο τμήμα 190 τμ. Όσον αφορά στο παλιό κτίσμα, έπειτα από ειλημμένη απόφαση της 5ης ΥΠΕ, κατεδαφίζεται άμεσα -όποτε το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες- και παραχωρείται στο Δήμο μας το οικόπεδο επί του οποίου βρίσκεται το κτίσμα, για οποιαδήποτε χρήση αποφασίσουμε. Η ανέγερση ενός σύγχρονου και ασφαλούς Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι είναι θέμα χρόνου. Η υγεία είναι δικαίωμα όλων».

Για την εξυπηρέτηση των δημοτών το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας μεταφέρθηκε προσωρινά στη Μαθητική Εστία Μουζακίου.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: