Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάλουν οι κάτοχοι παλαιών αυτοκινήτων
20 October 2019
Ρίγανη: Θεραπευτικές δράσεις
21 October 2019

Συνεχίζονται οι εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας οι οποίες οδηγούν πιο κοντά στην πλήρη αποκατάσταση του εμβληματικού πολιτιστικού μνημείου της πόλης και την απόδοσή του σ’ όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης του έργου ύψους 1.281.616 ευρώ. Η αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας με χρηματοδότηση 3,4 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχοντας ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, έχει ξεκινήσει από τα μέσα Αυγούστου και πρόκειται να διαρκέσει τέσσερα περίπου χρόνια. Είναι δεδομένο ότι με τη εξασφάλιση της πίστωσης θα συνεχιστούν οι εργασίες στο εμβληματικότερο Μουσείο της πόλης φέρνοντας πιο κοντά τον στόχο που δεν είναι άλλος από το να γίνει πλήρως λειτουργικό και επισκέψιμο. Εντός τετραετίας αναμένεται να δούμε και την πρώτη παράσταση.

Οι εργασίες που προβλέπονται έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των θεατών. Υπάρχουν παρεμβάσεις που αφορούν τα ΑμεΑ. Σκοπός του προτεινόμενου σε αυτήν την Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 έργου, είναι η περαιτέρω αποκατάσταση του μεγαλύτερου μέρους του κυρίως θεάτρου. Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην άρση της επικινδυνότητας στην περιοχή των κάτω σειρών με την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης από λιθοδομή.

Για την εξέλιξη των έργων στο κεντρικό κομμάτι του Αρχαίου θεάτρου αναφέρεται σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Υπέγραψα την έγκριση διάθεση πίστωσης 1,3 εκατ. ευρώ που αποτελεί μέρος της συνολικής χρηματοδότησης 3,4 εκατ. ευρώ που έχουμε εξασφαλίσει μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα αυτό το μεγάλο έργο που οδηγεί στην πλήρη αποκατάσταση αυτού του μεγάλου πολιτιστικού μνημείου για την πόλη μας. Κύριος στόχος είναι να γίνει λειτουργικό, να γίνει επισκέψιμο και ακολούθως να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια προβολής και ανάδειξης της σημασίας που έχει ο χώρος για τη Λάρισα, τη Θεσσαλία και την Ιστορία μας. Δίνοντας έτσι προστιθέμενη αξία στο πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας».

Comments are closed.

%d bloggers like this: