Δ. Πύλης: Ολοκληρώθηκαν εργασίες αναδάσωσης στην Πιαλεία
18 Νοεμβρίου 2020
Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» – Φορείς υλοποίησης οι δήμοι και τα ΝΠΔΔ
18 Νοεμβρίου 2020

Συνεχίζονται οι υβριδικές συνεδριακές τηλεδιασκέψεις της ΚΕΔΕ με τις ΠΕΔ Αν. Μακεδονίας – Θράκης και Δ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συνεχίζει το πρόγραμμα των «υβριδικών», μέσω τηλεδιάσκεψης Συνεδριακών Διασκέψεων.

Αύριο Πέμπτη, 190 Νοεμβρίου πραγματοποιείται η τηλεδιάσκεψη με την ΠΕΔ Ανατολικςή Μακεδονίας και Θράκης, και την Παρασκευή με την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Οι συνεδριακές διασκέψεις της ΚΕΔΕ με τις Περιφερειακές Ενότητες Δήμων όλης της χώρας υλοποιούν την απόφασή του Διοικητικού Συμβουλίου για διάλογο και επαναπροσδιορισμό των θέσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον διάλογο για την διαμόρφωση του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση και τον επαναπροσδιορισμό των αρμοδιοτήτων.

Παράλληλα με εκτενή διάλογο διατυπώνονται οι προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλα τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου τονίζει αναφορικά με τις διαδικασίες των προσυνεδριακών τηλεδιασκέψεων:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι παρούσα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των πολιτών. Και στις δύο φάσεις της πανδημίας και των απαραίτητων περιοριστικών μέτρων δεν αφήνουμε κανέναν πολίτη μόνο του ενώ παράλληλα κρατάμε ανοιχτούς τους Δήμους μας για να είμαστε χρήσιμοι σε ό,τι κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.
Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νέο μοντέλο της Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης, η συμμετοχή μας στη διαμόρφωση του νέου ΕΣΠΑ, η οικονομική ανεξαρτησία, η πράσινη ανάπτυξη και το ψηφιακό αποτύπωμα είναι παραπάνω από σημαντικός και με τις Συνεδριακές μας Διασκέψεις καταγράφουμε τις θέσεις των αιρετών όλης της Ελλάδας.

Μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο και την παρέμβασή της, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι βασικός πυλώνας της ανάπτυξης της χώρας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων των Ελλήνων».

Όλες οι εισηγήσεις, που έχουν επεξεργαστεί οι αρμόδιες Επιτροπές της ΚΕΔΕ, βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ

Οι Συνεδριακές διασκέψεις θα μεταδίδονται ζωντανά μέσα από τη σελίδα της ΚΕΔΕ και το κανάλι της Ένωσης στο youtube.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: