Δια περιφοράς συνεδρίαση για το Δ.Σ. Λίμνης Πλαστήρα την Τετάρτη (13/3)
12 March 2024
Δημοσκόπηση Interview: Ανατροπή με ΣΥΡΙΖΑ – Ανάβασης…συνέχεια για Ελληνική Λύση
12 March 2024

ΣΥΡΙΖΑ για Κ. Μητσοτάκη: Επιχείρησε να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και την ίδια τη λογική

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό με αιχμή τα όσα είπε στη σημερινή τηλεοπτική συνέντευξή του ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε «ως απλός παρατηρητής των γεγονότων που με αφέλεια παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την τραγωδία στα Τέμπη».

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός «δεν είπε τίποτα για το πόρισμα της Ν.Δ. που μιλά μόνο για ανθρώπινα λάθη, δεν έδωσε καμία απάντηση στα φλέγοντα ερωτήματα που έχουν προκύψει και συνδέονται με τις παραλείψεις της κυβέρνησής του, αλλά και την προσπάθεια συγκάλυψης ενός εγκλήματος. Απλώς περιορίστηκε να σχολιάσει πως και ο ίδιος θέλει να μάθει την αλήθεια».

«Στην πραγματικότητα σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια αλλά και την ίδια μας τη λογική» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

«Άφησε ακάλυπτη την υπουργό Εσωτερικών κ. Κεραμέως» για τα e-mail της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστιάζει την κριτική του και σε όσα είπε ο πρωθυπουργός για την υπόθεση των e-mail της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου σημειώνοντας: «Έχει ενδιαφέρον πάντως το γεγονός πως ο πρωθυπουργός άφησε ακάλυπτη την υπουργό Εσωτερικών κ. Κεραμέως σε σχέση με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού, καθώς παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και από την κ. Ασημακοπούλου και από το ίδιο το υπουργείο. Επιπροσθέτως είπε ότι «κάνουμε κι εμείς την δικιά μας έρευνα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι και το Μαξίμου ερευνά το τί συνέβη στο υπουργείο Εσωτερικών. Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί έπειτα από αυτήν την παραδοχή να εμπιστεύεται την υπουργό του;».

«Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από μία κυβέρνηση που δεν αφήνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πάρουν ανάσα»

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί μη χορήγησης επιδόματος Πάσχα και για τον κατώτατο μισθό ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός «έβαλε ‘ταφόπλακα’ στην προοπτική να δοθεί έκτακτο επίδομα Πάσχα αν και νωρίτερα είχε αναγνωρίσει ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κύμα της ακρίβειας». «Επί της ουσίας κατέστησε σαφές ότι ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από μία κυβέρνηση που επιβάλλοντας υψηλούς έμμεσους φόρους-οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 40% από το 2021 έως το 2023-δεν αφήνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πάρουν ανάσα. Κι αν όντως πιστεύει πως η λύση είναι τα 780 ευρώ, στα οποία βρίσκεται σήμερα ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 800, τότε αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως δεν έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα» τονίζει.

Διερωτάται τέλος «τι εννοούσε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι η Ν.Δ. ήταν παλιά στα μαχαίρια με το ΠΑΣΟΚ;» και αν αυτό σημαίνει «ότι πλέον υπάρχουν σημεία σύμπλευσης ή και πολιτικής ταύτισης».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: