Η JTI Hellas και η διαμόρφωση ενός νέου παραδείγματος εταιρικής συνείδησης
27 June 2024
Τρεις νεκροί μετά από εκτροχιασμό τρένου στη Ρωσία
27 June 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πλήρη ευθύνη για την αισχροκέρδεια στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει «πυρά» κατά της κυβέρνησης αναφορικά με το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

Χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως τη μόνη υπεύθυνη για την αισχροκέρδεια στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρκείται είτε στον ρόλο του παρατηρητή των τιμών είτε στις… ευχές ότι οι αυξήσεις δεν θα είναι υπέρογκες»

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρει ότι «Την ώρα που οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν πάρει την ανιούσα, με το κόστος να προμηνύεται δυσβάστακτο για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διά του εκπροσώπου της Π. Μαρινάκη, αρκείται είτε στον ρόλο του παρατηρητή των τιμών είτε στις… ευχές ότι οι αυξήσεις δεν θα είναι υπέρογκες».

«Να πάρει μέτρα που θα εξασφαλίσουν ότι οι πολίτες δεν θα οδηγηθούν σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την πλήρη ευθύνη για την αισχροκέρδεια στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Έστω και τώρα, οφείλει να πάρει μέτρα που θα εξασφαλίσουν ότι οι πολίτες δεν θα οδηγηθούν σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για την εκτόξευση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η οποία σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει ή και ξεπερνά το 100%, με την κυβέρνηση και πάλι να παρατηρεί το φαινόμενο χωρίς να παρεμβαίνει», προσθέτει επίσης.

Ενώ καταλήγει πως «Σε ό,τι αφορά τη μνήμη του κ. Μαρινάκη, καλό θα ήταν να θυμηθεί ότι από το 1974 ως το 2015 δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και πριν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία οδήγησε τη χώρα εκτός μνημονίων και παρέδωσε γεμάτα ταμεία, υπήρξαν διαδοχικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και της ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, που τη χρεοκόπησαν».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: