ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Ισχυρές επιδόσεις το 2023 – Νέα προϊόντα το 2024
19 February 2024
Κ. Μητσοτάκης: Δεν πάμε χαλαρά στις Ευρωεκλογές- Δεν είναι μια αδιάφορη κάλπη
20 February 2024

Σχέδιο ψηφίσματος στον ΟΗΕ από ΗΠΑ: Να μην προχωρήσει η ισραηλινή επίθεση στη Ράφα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να αλλάζουν στάση απέναντι στο Ισραήλ και για πρώτη φορά υπέβαλαν ένα αντίπαλο σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο υπογραμμίζει τη στήριξη του οργάνου αυτού «για μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα» μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν πότε και εάν θα τεθεί προς ψηφοφορία η πρόταση αυτή, αλλά σίγουρα σημαίνει πολλά καθώς οι ΗΠΑ στο παρελθόν είχαν «μπλοκάρει» ψηφίσματα για κατάπαυση πυρός στην Λωρίδα της Γάζας.

Για τις ΗΠΑ, το κείμενο αυτό επίσης «καθορίζει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες μια μεγάλη χερσαία επίθεση στη Ράφα θα ζημίωνε περαιτέρω τους αμάχους και τον εκτοπισμό τους, δυνητικά και σε γειτονικές χώρες».

Μια τέτοια ενέργεια «θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και επομένως υπογραμμίζεται ότι μια τέτοια μεγάλη χερσαία επίθεση δεν θα πρέπει να προχωρήσει υπό τις τρέχουσες συνθήκες».

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ προώθησαν το δικό τους ψήφισμα αφού η Αλγερία ζήτησε από το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας να ψηφίσει αύριο Τρίτη το δικό της προσχέδιο ψηφίσματος, με το οποίο ζητείται η άμεση, ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: