1,7 εκατ. € σε τρεις Δήμους της Καρδίτσας λόγω “Ιανού”
24 June 2021
Σκόπελος: 52χρονη Βολιώτισσα κατάπιε γυαλί ενώ έπινε καφέ
24 June 2021

Τι αλλάζει στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών

Αλλαγές στα μέτρα λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών που εισηγήθηκε ομόφωνα η Επιτροπή, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς.
Συγκεκριμένα ισχύουν τα ακόλουθα:
Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, στην Β κατηγορία, δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.
Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, Α κατηγορία, επίσης δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με το κοινό.
Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, θα κρίνεται από τη Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους σε κατάλληλες θέσεις, αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.
Επίσης επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων ισχύουν για το λιανεμπόριο. Ένα άτομο ανά 16 τετραγωνικά για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήσης μάσκας, ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, εφόσον παρατηρούνται ουρές.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: