Εξωδικαστικός: Η διαδικασία για να εγκριθεί η ρύθμιση για ιδιωτικές ληξιπρόθεσμες οφειλές
14 February 2024
Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Έναρξη της διαδικασίας πλήρους ένταξης της Ινδίας
15 February 2024

Τι γεύση έχει η αγάπη; Ένα αρτοποιείο στην Ιαπωνία βρήκε την απάντηση… μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Τι γεύση έχει η αγάπη; Η απάντηση εξαρτάται από το ποιον θα ρωτήσετε. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι είναι γλυκόπικρη, σαν μαύρη σοκολάτα. Άλλοι μπορεί να την περιγράφουν ως απολαυστική, σαν ένα γλυκό cupcake.

Έτσι, λοιπόν, μια αλυσίδα φούρνων στην Ιαπωνία χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να βρει τις απαντήσεις.

Το παλαιότερο αρτοποιείο της χώρας, το Kimuraya, συνεργάστηκε με την ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών NEC Corp για να παράγει αυτό που ονομάζει “Ren AI Pan” – που μεταφράζεται ως “AI Romance Bread”.

Η NEC και η Kimuraya ισχυρίζονται ότι η νέα προσφορά, η οποία κυκλοφορεί σε πέντε γεύσεις, αποτυπώνει την ουσία των συναισθημάτων που πολλοί από εμάς συνδέουμε με την αγάπη.

Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται διασκεδαστικά. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο εταιρείες, η NEC χρησιμοποίησε την τεχνολογία AI για να αναλύσει συνομιλίες από ένα τηλεοπτικό ριάλιτι γνωριμιών, καθώς και τραγούδια που περιλαμβάνουν αναφορές σε φρούτα και γλυκά στους στίχους τους.

Μέσω αυτής της ανάλυσης, εντόπισαν πέντε βασικά συναισθήματα του ρομαντισμού: την πρώτη συνάντηση, το πρώτο ραντεβού, τη ζήλια, το σπάσιμο της καρδιάς και την αμοιβαία αγάπη. Στη συνέχεια, ο φούρνος φέρεται να έκανε τα μαγικά του για να μετατρέψει αυτά τα συναισθήματα σε διάφορες γεύσεις αφράτου ψωμιού στον ατμό.

Το ψωμί άρχισε να πωλείται από την 1η Φεβρουαρίου στα σούπερ μάρκετ στην περιοχή Kanto της Ιαπωνίας και στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Kimuraya Bakery.

Πώς να βρείτε τη γεύση της αγάπης

Όσο για το τι οδήγησε σε αυτή την ασυνήθιστη σύνδεση, φαίνεται ότι και οι δύο μάρκες αντιμετώπισαν μια παρόμοια πρόκληση: πώς να αυξήσουν την απήχησή τους στις νεότερες γενιές των Ιαπώνων.

Μέσω έρευνας αγοράς, η Kimuraya ανακάλυψε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός νέων δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται να επιδιώξει ρομαντικές σχέσεις. Παρά την τάση αυτή, εξακολουθούσε να υπάρχει έντονη επιθυμία μεταξύ των νέων να βγουν ραντεβού, να ερωτευτούν και να καταλήξουν με έναν σύντροφο.

Αναγνωρίζοντας αυτό το κενό, η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει το AI Love Bread, το οποίο αναδημιουργεί τις γεύσεις του ρομαντισμού για να προκαλέσει συναισθήματα ερωτευμένων όταν το τρώνε – στην πραγματικότητα, εμπνέοντάς τους να εισάγουν κάποιες από αυτές τις αισθήσεις στην προσωπική τους ζωή.

Η NEC λέει ότι χρησιμοποίησε δύο τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για το έργο: “NEC Enhanced Speech” για τη μετατροπή της ομιλίας σε κείμενο και “NEC Data Enrichment” για τη δημιουργία βαθμολογιών συναισθημάτων από δεδομένα κειμένου.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, η τεχνητή νοημοσύνη επέλεξε συστατικά που αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα που συνδέονται με την αγάπη.

Για να αποκτήσουν υλικό για να δουλέψουν, διεξήγαγαν μια “ανάλυση συνομιλίας” χρησιμοποιώντας 15 ώρες αποσπασμένου υλικού από ένα ιαπωνικό ριάλιτι ραντεβού με τίτλο “Σήμερα ερωτεύτηκα”.

Από εκεί και πέρα, η AI μετέτρεψε τις συνομιλίες σε κείμενο, τοποθετώντας κάθε μία σε μία από τις πέντε κατηγορίες: μια μοιραία συνάντηση, ένα ραντεβού, ζήλια, σπαραγμός ή αμοιβαία αγάπη.

Στη συνέχεια, η AI εξήγαγε τους στίχους περίπου 35.000 τραγουδιών που σχετίζονται με την αγάπη και το φαγητό από μια ιαπωνική βάση δεδομένων. Στη συνέχεια, η ΤΝ χρησιμοποιήθηκε για να αντιστοιχίσει “συναισθηματικές βαθμολογίες” στις συνομιλίες και τους στίχους, ώστε να δημιουργηθεί ένας οπτικός χάρτης που αντιστοιχίζει τα διάφορα στάδια του έρωτα σε συγκεκριμένα τρόφιμα και γεύσεις.

Το ψωμί “Μοιραία συνάντηση” είναι αρωματισμένο με μαλλί της γριάς, το οποίο αντιπροσωπεύει το γλυκό, αέρινο συναίσθημα των πρώτων ερωτικών στιγμών. Το “Jealousy” έχει γεύση από μοβ γλυκοπατάτες, λάδι τρούφας και σταφίδες.

Ολοκληρώνοντας τα άλλα ψωμιά, το “First Date” έχει γεύση εσπεριδοειδών, δηλαδή λάιμ και φλούδα πορτοκαλιού, και το “Mutual Love” είναι ένα γλυκόπικρο μείγμα μελιού, ροδάκινου και dragonfruit.

Παρόλο που αυτές οι έννοιες του ψωμιού δημιουργήθηκαν από την τεχνολογία, υπήρχε ακόμα η ανάγκη για ανθρώπινη συμμετοχή.

“Η επιλογή των συστατικών έγινε από την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά ο ρόλος μας ήταν να τα κάνουμε ψωμί”, δήλωσε ο Yuki Kitazawa, ένας προγραμματιστής στο αρτοποιείο Kimuraya. “Δώσαμε προσοχή στα χρώματα που χρησιμοποιούνται για την οπτική έκφραση των ρομαντικών συναισθημάτων και στοχεύσαμε σε μια ζωντανή και ποπ εμφάνιση για το ψωμί Love Bread”.

Με πληροφορίες από CNN

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: