Τα πέντε πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να γκουγκλάρεις
8 November 2019
Χρωματιστοί παπαγάλοι στο κέντρο της Αθήνας -Γέμισαν τα πάρκα
8 November 2019

Το γλυκολικό οξύ θα αλλάξει την επιδερμίδα σου και εδώ θα μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Για τα οξέα έχουμε μιλήσει στο παρελθόν. Είναι εκείνα που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την επιδερμίδα μας όποια και αν είναι η ανάγκη που έχουμε. Σήμερα όμως δεν θα μιλήσουμε γενικά για τα οξέα αλλά ειδικά για το γλυκολικό οξύ. Από όλα τα οξέα είναι αυτό που μπορεί περισσότερο από όλα να βοηθήσει το δέρμα σου και παρακάτω σου αναλύουμε το πώς, το γιατί και τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να το εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Τι είναι το γλυκολικό οξύ;
Το γλυκολικό οξύ ανήκει στα ΑΗΑ (άλφα υδροξυ-οξέα) και στην οικογένειά του ανήκουν και άλλα οξέα που μπορεί να γνωρίζεις όπως το λακτικό οξύ και το κιτρικό οξύ. Αυτό που το κάνει να διαφέρει είναι η πολύ απλή δομή του και το πολύ μικρό (μικρότερο από όλα) μοριακό του βάρος. Εξαιτίας αυτού του μικρού μοριακού βάρους, μπορεί να εισχωρήσει πιο βαθιά από κάθε άλλο οξύ και έτσι να κάνει την πιο εντατική «δουλειά».

Τι «δουλειά» κάνει όμως;
Το πρώτο πράγμα που κάνει είναι απολέπιση. Χαλαρώνει τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας και έτσι αυτά απομακρύνονται πανεύκολα αποκαλύπτοντας το νέο, υγιές δέρμα που βρίσκεται από κάτω τους. Το δεύτερο πράγμα που κάνει και οφείλεται στο μικρό του μοριακό βάρος είναι η ενίσχυση της παραγωγής του κολλαγόνου στις βαθύτερες στιβάδες. Έτσι οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές λειαίνονται και σε συνδυασμό με την απολέπιση, το δέρμα γίνεται πιο λείο, πιο νεανικό και σαφώς πιο λαμπερό.

Και κάνει για όλες τις επιδερμίδες;
Είναι ιδανικό για τις κανονικές, μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και αν έχεις ξηρή αλλά υπάρχει περίπτωση να σου προκαλέσει ερεθισμό. Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για τις ευαίσθητες και δυσανεκτικές επιδερμίδες που είναι ευάλωτες στα οξέα.

Ωραία όλα αυτά αλλά πως θα το εντάξω στην περιποίησή μου;
Για εμάς, ο καλύτερος τρόπος για να εντάξεις το γλυκολικό οξύ στην περιποίησή σου είναι οι απολεπιστικές λοσιόν. Τις φοράς μετά τον καθαρισμό σου και πριν τα ενυδατικά σου προϊόντα ΤΟ ΒΡΑΔΥ και ξυπνάς κάθε μέρα με πιο νεανική και λαμπερή επιδερμίδα. Πρόσεξες ότι γράψαμε ΤΟ ΒΡΑΔΥ με κεφαλαία, σωστά; Τα οξέα δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείς το πρωί γιατί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο δέρμα σου κυρίως εξαιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας και πρέπει να φοράς ΠΑΝΤΟΤΕ αντηλιακό!

Πρέπει να αποφύγω κάποιο συστατικό όσο χρησιμοποιώ γλυκολικό οξύ;
Είναι καλό να αποφεύγεις τη ρετινόλη και άλλα «σκληρά» συστατικά όπως άλλα οξέα. Επίσης, μην κάνεις μηχανικό peeling (scrub). Το οξύ με το οποίο μπορείς να το συνδυάσεις είναι το σαλυκιλικό και ασφαλώς το υαλουρονικό που ενυδατώνει βαθιά.

Όπως αντιλαμβάνεσαι είναι ό, τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για το δέρμα σου και για να σε βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο, παρακάτω συγκεντρώσαμε τις δικές μας αγαπημένες λοσιόν με γλυκολικό οξύ για να το βάλεις στην καθημερινότητά σου.

Comments are closed.

%d bloggers like this: