Νέα απεργία σήμερα σε σιδηρόδρομο και προαστιακό
3 March 2023
Goodfairy: Διάκριση Platinum για την startup στα Digital Finance Awards 2023
3 March 2023

Τραμ: Χωρίς επικοινωνία οι συρμοί με τα φανάρια

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τις καταγγελίες για τραγικές ελλείψεις στα μέσα μεταφοράς να πληθαίνουν. Αυτήν την φορά, ήρθε η σειρά του τραμ, με τον Χρήστο Τσώλη, πρόεδρο ηλεκτροδηγών, να καταγγέλλει πως «οι συρμοί είναι χωρίς επικοινωνία με τα φανάρια, καθώς δεν υπάρχει τηλεματική».

Ο κ. Τσώλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, είπε πως το πρόβλημα υπάρχει από το 2019 και όλα γίνονται «χειροκίνητα». «Δεν συνεργάζονται οι συρμοί με τα φανάρια».

Όπως προσθέτει ο ίδιος «επί χρόνια η εταιρεία κωφεύει με βασικό επιχείρημα ότι την ευθύνη της κακής και επικίνδυνης λειτουργίας της τηλεματικής έχει η υπεύθυνη για την εγκατάστασή της, εξωτερική εταιρία. Και οι συνάδελφοί μας μηχανοδηγοί στα τρένα, είχαν επανειλημμένα τονίσει ότι τα συστήματα σηματοδότησης, ελέγχου, προστασίας και τηλεειδοποίησης δεν λειτουργούσαν».

Το σύστημα παρουσιάζεται να πάσχει και στο Κέντρο Ελέγχου, τονίζει ο κ. Τσώλης: «Σβήνει και μαυρίζει η οθόνη, στην οποία φαίνονται ως κουκίδες οι συρμοί με αποτέλεσμα το Κέντρο να μην ξέρει που βρίσκονται. Έχει συμβεί το Κέντρο Ελέγχου να σβήσει για ώρες. Οι ηλεκτροδηγοί ενημερωνόμαστε από τον ασύρματο ότι έχει πέσει το σύστημα και μας παρακαλούν να είμαστε προσεκτικοί στο δρόμο».

«Επί χρόνια, με γραπτές αναφορές και διαμαρτυρίες μας, θέτουμε υπόψη της διοίκησης τα σοβαρότατα λειτουργικά ζητήματα της τηλεματικής και τους άμεσους κινδύνους ζωής για μας τους οδηγούς του τραμ αλλά και τους διερχόμενους πολίτες, που δημιουργούνται από τα προβλήματα αυτά», υπογραμμίζει ο Χρήστος Τσώλης προσθέτοντας ότι το νέο σύστημα δεν είναι συμβατό με τους δέκα παλαιότερους συρμούς.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: