Συνάντηση του Δημάρχου Σοφάδων Δημ. Κατσή με την εκπρόσωπο του συλλόγου "Φλόγα" Νεκτ. Καπελέρη – Χατζή
15 February 2024
Παραδοχή από τον Λευκό Οίκο «Ανησυχητικό» νέο αντιδορυφορικό όπλο από την Ρωσία
16 February 2024

Υεμένη: Μικρές υλικές ζημιές σε πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου

Μικρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, καθώς δέχτηκε επίθεση από εκρηκτικό βλήμα, την ώρα που έπλεε περίπου 100 ναυτικά μίλια ανατολικά του λιμανιού Άντεν της Υεμένης. Αυτό ανέφερε η εταιρεία Ambrey για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Η ζημιά προκλήθηκε από θραύσματα που προκάλεσαν διαρροή ντίζελ, σύμφωνα με την Ambrey που υπογραμμίζει ότι το βλήμα δεν έπληξε το πλοίο και ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Από την πλευρά της η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανέφερε επίσης ότι έλαβε ενημέρωση για έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε πλοίο περίπου 85 ναυτικά μίλια ανατολικά του Άντεν, προσθέτοντας ότι το πλήρωμα του πλοίου είναι ασφαλές. «Ο καπετάνιος ανέφερε μια έκρηξη πλησίον του πλοίου» στα ανατολικά της πόλης Άντεν, ανακοίνωσε η UKMTO, προσθέτοντας ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς το επόμενο λιμάνι.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι Χούθι εξαπολύουν επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, κάνοντας λόγο για ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας η οποία σφυροκοπείται από τον ισραηλινό στρατό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δημόσια τοποθέτηση των σιιτών ανταρτών της Υεμένης για το σημερινό περιστατικό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: