Συλλήψεις σε Ρίο και δυτική Αχαΐα για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας
9 August 2023
Οκτώ συλλήψεις για «βιομηχανοποίηση γεννήσεων» και παράνομες υιοθεσίες – Πώς δρούσε το κύκλωμα
9 August 2023

Υπεγράφη η σύμβαση για το Open Mall στην Καρδίτσα

Την σύμβαση για την κατασκευή ενός ακόμη σημαντικού έργου για την Καρδίτσα υπέγραψε το πρωί της Τετάρτης 9 Αυγούστου ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος.

Πρόκειται για το έργο που αφορά στις αστικές υποδομές για τη λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Παναγιώτη Σβερώνη. Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου είναι 685.451,54 ευρώ.

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) είναι ένα εγχείρημα που βρίσκει έδαφος σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις αλλάζοντας ολόκληρες περιοχές καθώς καταφέρνει να συνδυάσει την αναβάθμιση των αστικών υποδομών, την διατήρηση της παραδοσιακής εμπορικής ζωής και το πάντρεμα της με το σύγχρονο εμπόριο.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Υπογράψαμε τη σύμβαση για την έναρξη της κατασκευής του υποέργου που αφορά στον Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Καρδίτσας. Όπως είναι γνωστό ο Δήμος εμπλέκεται κυρίως στο επίπεδο της δημιουργίας των αστικών υποδομών για την κατασκευή του Open Mall. Με την έναρξη της κατασκευής ουσιαστικά δίνουμε το έναυσμα για να αλλάξει εικόνα ένα σημαντικό κομμάτι του εμπορικού κέντρου της πόλης που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς περιλαμβάνει την οδό Βάλβη με το ξεχωριστό χρώμα της, την οδό Μ. Αλεξάνδρου και φυσικά το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς που αποτελεί μνημείο της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η συγκεκριμένη παρέμβαση η οποία συνδυάζεται και με σειρά άλλων παρεμβάσεων όπως η μεγάλη ανάπλαση της πλατείας Πλαστήρα, η ανακατασκευή – αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, η κατασκευή πεζοδρομίων, οι εκτεταμένες ασφαλστοστρώσεις σημαντικών κεντρικών αρτηριών της πόλης, περιλαμβάνονται σε όσα υλοποιήσαμε και όσα άμεσα προωθούμε ως κεντρικά έργα ώστε να κάνουμε την πόλη της Καρδίτσας μια πόλη με σύγχρονες αστικές υποδομές, μια πόλη που αξίζει να ζεις» κατέληξε στη δήλωση του ο Δήμαρχος.

Στοιχεία για το έργο

Η μελέτη του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου επιδιώκει την ενίσχυση και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Καρδίτσας. Βασικός στόχος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής αγοράς και την παροχή της βέλτιστης αγοραστικής εμπειρίας. Ταυτόχρονα στοχεύει στην ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και την προσέλκυση αγοραστικού κοινού από άλλες πιο μακρινές περιοχές μέσω της λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής παρέμβασης στον κοινόχρηστο υπαίθριο χώρο.

Στόχος είναι :

• η ανάδειξη των σημαντικών πολιτιστικών πόρων

• η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου και κατ’ επέκταση, ολόκληρης της πόλης.

• η βέλτιστη εξασφάλιση της προσβασιμότητας και προσπελασιμότητας για όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

• η βιοκλιματική αναβάθμιση του υπαίθριου χώρου

• ο αειφόρος χαρακτήρας των επεμβάσεων

• η αισθητική και λειτουργική ενοποίηση και αλληλεπίδραση με την ευρύτερη περιοχή

• η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τη ίδρυση νέων επιχειρήσεων

Η ανάπλαση επιχειρεί να προσδώσει την τόνωση της τοπικής οικονομίας και να αυξήσει την ροή των επισκεπτών στον δήμο.

Πιο συγκεκριμένα η οριστική μελέτη περιλαμβάνει τα παρακάτω:

• Την εκ νέου πεζοδρόμηση της οδού Μπλατσούκα και οδό Στεργίου Λάππα (από την οδό Καραϊσκάκη έως την οδό Πλαστήρα)

• Την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Μ. Αλεξάνδρου (από την οδό Αθανασίου Διάκου της πλατείας έως την οδό Βασιαρδάνη)

• Την προσθήκη επαρκούς ηλεκτροφωτισμού, ενδοδαπέδιο, εναέριο ή επί στύλου, σε όλη την περιοχή μελέτης

• Την προσθήκη νέου αστικού εξοπλισμού στον πεζόδρομο της οδού Μπλατσούκα και οδό Στεργίου Λάππα, στον πεζόδρομο τμήματος της Μ. Αλεξάνδρου, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και τη διευθέτηση/αποκατάσταση του διατηρούμενου υφιστάμενου αστικού εξοπλισμού, με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.

• Την αποκατάσταση των φθορών της δαπεδόστρωσης σε όλη την περιοχή μελέτης

• Την προσθήκη φυσικού φυτικού στοιχείου σε όλη την περιοχή μελέτης, για την βελτίωση του μικροκλίματος

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B7-%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-open-mall-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: