Νέο μέτωπο προς τον Πρόδρομο στην Βοιωτία- Απειλούνται οικισμοί
21 August 2023
Αττική: Άμεσα οριοθετήθηκε πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο
21 August 2023

ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας δεν συνάδει με τις αρχες του κράτους δικαίου

Η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη «δεν συνάδει με τις αρχες του κράτους δικαίου», σχολιάζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Η σημερινή απόφαση αλβανικού δικαστηρίου, με την οποία, τρεις μήνες μετά την σύλληψη και φυλάκιση του, απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και εμποδίζεται η ορκωμοσία του ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας δεν συνάδει με τις αρχες του κράτους δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και τον σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η απόφαση «έρχεται δε σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο οι αλβανικές αρχές οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα», τονίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε από το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων το νέο αίτημα των δικηγόρων του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Φρ. Μπελέρης με δηλώσεις του στην ΕΡΤ μέσα από τις φυλακές άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει ένα σχέδιο, ώστε οι ομογενείς στην περιοχή να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: