Σπαρτιάτες: Διέγραψε 3 βουλευτές ο B. Στίγκας
31 August 2023
Εγκρίθηκαν ολιγομελή τμήματα μαθητών στα ΕΠΑΛ της Δ/νσης Δ.Ε. Καρδίτσας
31 August 2023

Φινλανδία: Διώξεις ακροδεξιών που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις

Διώξεις ασκήθηκαν από τις δικαστικές αρχές της Φινλανδίας σε τέσσερις ακροδεξιούς που φέρονται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος μειονοτήτων στη χώρα.

Η ομάδα αυτή, με έδρα την πόλη Λάχτι, στα βόρεια του Ελσίνκι, ήθελε να σκοτώσει ανθρώπους και να αποσταθεροποιήσει την κοινωνία προσφεύγοντας σε επιθέσεις με αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι σχεδίαζαν μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ διαφορετικών ομάδων του πληθυσμού, βασιζόμενοι στις ρατσιστικές αντιλήψεις τους», εξήγησε η Εθνική Αρχή που είναι αρμόδια για την άσκηση διώξεων.

Τον Ιούλιο η φινλανδική αστυνομία ανέφερε ότι τα τρία από τα μέλη της ομάδας ήταν ηλικίας περίπου 20 ετών και ο τέταρτος άνω των 60. «Οι στόχοι των βίαιων επιθέσεων που σχεδίαζαν επιλέχθηκαν με βάση το χρώμα του δέρματός τους, τις πολιτικές πεποιθήσεις τους και άλλες ιδεολογικές απόψεις, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η ομάδα είχε νοικιάσει ένα γκαράζ και κατασκεύαζε εκεί όπλα ενώ μοιραζόταν πληροφορίες στο διαδίκτυο για την κατασκευή πυροβόλων με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή. Οι τέσσερις συνελήφθησαν το 2022 αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι εν αναμονή της δίκης τους. Ο ένας από αυτούς συνελήφθη ξανά και οδηγήθηκε στη φυλακή τον Μάρτιο του 2023, με την κατηγορία ότι συνέχιζε να κατασκευάζει όπλα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: