Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο από τον Διοικητή του ΚΕΣΝ Ρούσσου, Αντισυνταγματάρχη πεζικού Στ. Γαρίτο
27 June 2024
Σύνοδος Κορυφής: Πρόοδος για τον ευρωπαϊκό αμυντικό θόλο, συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία στα κορυφαία αξιώματα
28 June 2024

Φωτιά στην Ύδρα: Διώξεις σε οκτώ επιβάτες της θαλαμηγού για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό

Ποινική δίωξη εις βάρος οκτώ ατόμων ασκήθηκε από την εισαγγελία Πειραιά για τη φωτιά στην Ύδρα.

Πρόκειται για τους οκτώ ενηλίκους επιβάτες της θαλαμηγού που είχαν φύγει για το Καζακστάν, χωρίς, από ό,τι καταγγέλλεται, να εξεταστούν ούτε υπό την ιδιότητα του μάρτυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίωξη αφορά σε ηθική αυτουργία για εμπρησμό. Αυτός είναι και ο λόγος που, κατά τις ίδιες πηγές, έχει ζητηθεί η η συνδρομή των αρχών της χώρας. 

Μεταξύ των ατόμων που επέστρεψαν στο Καζακστάν υπήρχαν και δύο παιδιά. Εις βάρος τους δεν ασκήθηκε δίωξη.

Οι Καζακστανοί επέστρεψαν το πρωί του Σαββάτου στη Βουλιαγμένη, ενώ στη συνέχεια αναχώρησαν για την πατρίδα τους, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

Πληροφορίες που επικαλούνται αρμόδιους αξιωματούχους με γνώση της λίστας των επιβατών του νοικιασμένου σκάφους, αναφέρουν πως ανάμεσά τους ευρίσκοντο ισχυροί επιχειρηματίες από το περιβάλλον του πρώην προέδρου του Καζακστάαν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.

Φωτιά στην Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι καπετάνιος και υποπλοίαρχος – Τι υποστήριξαν

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθησαν ελεύθερα με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Τι είπε ο καπετάνιος

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο καπετάνιος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά από τη θαλαμηγό και ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, ενώ ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: