Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας θα συνεδριάσει την Τρίτη 26 Νοεμβρίου. Μεταξύ των θεμάτων και ο προγραμματισμός προσλήψεων
22 November 2019
Το χωριό μας : Το μέρος που ηρεμεί τις σκέψεις μας
22 November 2019

Χρήση πεσμένων φύλλων για τη θέρμανση των πόλεων : Το παράδειγμα της Αμιάν

Η πόλη της Αμιάν (ή Αμιένης) στη Γαλλία μαζεύει τα νεκρά φύλλα και τα χρησιμοποιεί για τη θέρμανση 4.000 σπιτιών.

Με τον ερχομό του φθινοπώρου, το μάζεμα νεκρών φύλλων καθίσταται ευλογία για τους κατοίκους της Αμιάν. Τα τελευταία 6 χρόνια, η πόλη επαναχρησιμοποιεί τα φυσικά αυτά απόβλητα μετατρέποντάς τα σε ενέργεια για ετήσια παροχή σε σχεδόν 4.000 σπίτια.

Τα δέντρα της πόλης αποτελούν ένα σημαντικό πλεονέκτημα, τόσο αισθητικό όσο και πρακτικό, αφού προσφέρουν σκιά και δροσιά το καλοκαίρι. Όταν αρχίζει η παγωνιά, και χάνουν τα φύλλα τους, η συλλογή των τελευταίων καθίσταται ζήτημα προτεραιότητας. Η Αμιάν έχει βρει τη λύση για τη μέγιστη αξιοποίησή τους.

Πώς γίνεται αυτό; Τα φύλλα, αφότου μαζευτούν μεταφέρονται στο εργοστάσιο βιοαερίου και μετατρέπονται σε ενέργεια. Ένα πραγματικό χρυσωρυχείο που παρέχει στους κατοίκους πράσινη ενέργεια, που δεν μολύνει. Ο σκοπός της αναερόβιας ζύμωσης είναι να μεγιστοποιηθεί η αξία των αποβλήτων και να αποφευχθεί η παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου. Το παραγόμενο φυσικό αέριο κατόπιν μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια.

Όσο ωραίο κι αν ακούγεται, δυστυχώς προς το παρόν, η παραγωγή ηλεκτρισμού από τα πεσμένα φύλλα είναι μικρή στη Γαλλία. Αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 0,0004% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρισμού.

Πηγή : greenagenda.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: