«Πάσχα στη Θεσσαλία»: Δημοσιογράφοι προσκεκλημένοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας περιγράφουν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες
18 April 2022
Σε εξέλιξη οι εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην π.ε.ο Λάρισας – Βόλου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
18 April 2022

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής Μετεώρων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 282.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Μετεώρων.

 

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Μετεώρων Θεόδωρο Αλέκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους και αναβαθμίζουμε ενεργειακά τις κτιριακές υποδομές του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής, αποδίδοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ένα λειτουργικό, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Με το βραβευμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημόσιων κτιρίων που σχεδίασε και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ολοκληρώνουμε και έχουμε σε εξέλιξη ενεργειακές αναβαθμίσεις 68 σχολικών μονάδων, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 48,6 εκατ. ευρώ» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής. Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

• Εφαρµογή συστήµατος θερµοµόνωσης στο κτιριακό κέλυφος.

• Αντικατάσταση των κουφωµάτων µε νέα θερµοδιακοπτόµενα κουφώµατα

• Κατασκευή θερµοµόνωσης της οροφής

• Αλλαγή φωτιστικών με νέα εξοικονόµησης ενέργειας

• Εγκατάσταση μηχανικού αερισµού

• Αντικατάσταση παλαιού λέβητα πετρελαίου με νέο συμπύκνωσης καθώς και του καυστήρα, και των λοιπών συστημάτων του λεβητοστασίου.

 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: